Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенка Стоянова разказва за "Царицата на баскетбола" в Радио Пловдив

Легендарната българска баскетболистка Пенка Стоянова, дългогодишен капитан на женския ни национален отбор, постигнал едни от най-големите успехи в историята, ще разказва спомени от славната си кариера по време на промоцията на нейната автобиографична книга „Царицата на баскетбола”. 

Представянето на творбата ще бъде на 23 февруари 2019 г. (събота), от 12.00 часа, в Първо студио на културния център на Радио Пловдив. 

За книгата ще говорят Чавдар Каришев – директор на Радио Пловдив, и Станко Стоянов – журналист, баскетболен деятел и бивш международен съдия.

„Царицата на баскетбола” е написана в съавторство с нашия колега Диян Никифоров и в нея авторите отдават дължимото на всички състезателки, треньори и ръководители, с които звездата е работила през годините на активната си дейност. 

В книгата читателите ще открият истинската същност на звездата, ще научат любопитни подробности от непубликувани досега факти, преживелици и снимки за пъстрия живот на карловското момиче, което от малко преследва голямата си детска мечта – да стане добра баскетболистка, да играе в националния отбор на България и да прославя нашата Родина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!