Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново качествен джаз в Първо студио на Радио Пловдив

Деветият сезон на Камерна сцена Пловдив ще представи нови имена, нови идеи и послания. Първите ни гости в Първо студио на Радио Пловдив, в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата,  ще са музикантите от CHALY - MOMCHEV quartet.

СнимкаТехният концерт ще е на 26 февруари от 19.00 часа. Да представяме Петър Момчев, ще е излишно и трудно. Любимец и пример за не едно поколение млади артисти. С характерния си тон, стил и позиция на съвременната българска джаз сцена, вече десетилетия, Петър разказва истории от миналото, така актуални и красиви днес, казват организаторите от Камерна сцена Пловдив.

В проекта CHALY - MOMCHEV quartet обединяват енергия и други трима майстори на импровизацията, познати добре, на европейската и световна сцена. 

От Мурманск през Украйна, Финландия, Норвегия, Швеция, САЩ и Гърция пристига пианистът, композитор и диригент Oleg Chali. С изтънчен усет към импровизацията, Chali докосва публиката, като умело борави с трелите на така добре познатата до пословичност руска душевност. Работи с музиканти като: Sheila Jordan, Sasha Mashin, Chico Freeman, Tony Lakatos, , Diego Rivera, Craig Bailey, Sanni Orasmaa и много други.

Барабанистът George Klountzos-Chrysidis е младата надежда на съвременната гръцка джаз сцена. Още като студент в консерваторията в Ница, той се забърква с имена, като: Ricky Ford, Baptiste Herbin, David Lynch и др. 

Към другия български музикант в CHALY - MOMCHEV quartet, Димитър Кармамфилов – бас, можем да поднесем само аплауз и суперлативи за музиката записана в проекта му ECOLOGY, музика достойна за европейската и световна сцена.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!