Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С детски празник БНР Бургас отбеляза Международния ден на книгата (СНИМКИ И ВИДЕО)

С много игри, четене на открито и празничен концерт БНР Бургас отбеляза Международния ден на книгата. За четвърта поредна година, обществената медия превърна в датата 23 април в истинско забавление за четящите деца.

В четири пункта малчуганите имаха възможност да покажат своите творчески умения. Те рисуваха своите любими приказни герой, четяха откъси от любимите си произведения, измисляха своя вълшебна история.  В „Измисландия“ артистичните ученици пък трябваше да изиграят персонаж от книга, а останалите трябваше да познаят в кого са се превъплътили.

Публиката на празника имаше за задача да разпознае и в чия роля са влезли децата, които се бяха облекли като своите любими персонажи от приказките.

Малките ни репортери от 4 клас в ОУ „Антон Страшимиров“ събираха мненията на деца и възрастни дали четат и кое е любимото им произведение. На „Празника на четенето“ не бяха открити хора, които не четат. Историите за Хари Потър са едни от най-любимите сред анкетираните.

На сцената в центъра на Бургас се изявиха деца от хорова школа „Милка Стоева“, ДГ „Златното ключе“, ОУ „Антон Страшимиров“ и танцова формация „Дюн“.

В Международния ден на книгата обявихме и първите имена на децата, които ще бъдат издадени в кампанията ни „Създай книга с БНР Бургас“.  В радиото постъпиха над 150 произведения от цялата страна.  Нашето жури продължава да чете подадените творби. Окончателния списък ще бъде публикуван на 7 май. А най-добрите ще бъде издадени в третата книга „Приказни истории с БНР Бургас“.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!