Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оркестърът за народна музика на БНР и ансамбъл „Филип Кутев“ ще почетат юбилея на Георги Андреев с концерт на 23 май в Първо студио

За първи път двата оркестъра ще свирят заедно в чест на световноизвестния композитор, диригент и гъдулар

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов и Оркестърът на НФА „Филип Кутев“ за първи път в своята история ще свирят заедно, за да почетат 50-годишнината на изключителния музикант Георги Андреев с концерт на 23 май, четвъртък, от 19.30 ч. в Първо студио на БНР. Във фолклорния празник, наречен „Момина луна“, ще прозвучат утвърдени и премиерни произведения на световноизвестния музикант. Специално участие ще вземат солистите и хорът на ансамбъл „Филип Кутев“.

Маестро Георги Андреев е световноизвестен композитор, диригент и гъдулар. Създател е на над 400 песни и пиеси за оркестър, хор и солисти. Произведенията му са белязани от фолклора, заредени са с много енергия и звучат мащабно и експресивно. Свирил е с музиканти като Робърт Плат и Найджъл Кенеди. Носител на много награди за композиция. От 2000 г. е главен диригент на Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул.“Драган Цанков“ №4).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия