Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група Jeremy? е големият победител в юбилейното издание на конкурса „Пролет“ на БНР

5
Група Jeremy? е големият победител на юбилейното издание на конкурса за нови български песни "Пролет 2019"
Снимка: Ани Петрова

Група Jeremy? е големият победител в 50-ото юбилейно издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2019“ на Българското национално радио. Наградите бяха връчени на галаконцерт в Първо студио на БНР с участието на 12-те изпълнители-финалисти.

Jeremy? за песента им „Day After Day“ спечелиха трите най-важни награди на конкурса: Голямата награда на селекционния екип и участие във фестивала „Евросоник“ в Грьонинген (Холандия), Първата награда на журито и Наградата на музикалната и журналистическата гилдия. Песента „DayAfterFay“, която прозвуча за пръв път пред публика на галаконцерта, е по музика на Ерсин Мустафов и Ташо Колев, текст на Ерсин Мустафов и Гергана Нойкова, аранжимент на Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев, Красимир Тодоров и Емилиян Бонев.

Saint Electrics за песента им „Inside My Dream“ спечелиха Наградата на слушателите на БНР. Музиката, текстът и аранжиментът са на Saint Electrics.

Втора награда на журито за песента „Отново“ спечели младата певица Криста. Наградата на националната класация за българска музика „БНР Топ 20“ и участие в Радио Парк Фест 2019 спечели група IVA за песента „Bipolar“. Наградата за дебют на селекционния екип спечели Формация Студио 2 за песента „Безкраен миг“.

Всички песни-финалисти в 50-ото юбилейно издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2019“ на Българското национално радио можете да чуете на: http://bnr.bg/prolet/page/dai-svoia-glas



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия