Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват работа първите млади журналисти в стажантската програма на БНР

3
„Обучението в стажантска програма на БНР е възможност за осигуряване на приемственост между поколенията“, заяви генералният директор на БНР Александър Велев (в средата) на срещата със стажантите.
Снимка: Ани Петрова

Шестима бъдещи журналисти започват стаж в програмите „Хоризонт“, „Христо Ботев“ и Радио София. Българското национално радио се ангажира с инициатива в подкрепа на младите хора и създаде стажантска програма, с която се даде възможност на студенти да придобият практически опит в реална среда.

„Обучението в стажантска програма на БНР е възможност за осигуряване на приемственост между поколенията по отношение на професионалните и етични стандарти, които БНР създава и поддържа“, заяви генералният директор на БНР Александър Велев днес на първата среща с бъдещите практиканти.

Стажът ще даде възможност на студентите да се запознаят със спецификата на работа в програмите на БНР, да приложат вече придобитите знания и да усвоят практическите умения, които само работната среда създава. От друга страна, това ще даде възможност на БНР да подготви бъдещи кадри, които да участват в създаването на неговите национални и регионални програми.

Пет от студентите са възпитаници на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в специалностите журналистика, право и славянски филологии. Един от кандидатите е от Техническия университет. Включването им в програмата стана след проведен подбор от комисия, назначена със заповед на генералния директор на БНР.

Стажантската практика ще се осъществява на едногодишен трудов договор на непълно работно време – 4 часа. Стажът ще се провежда, ръководи и контролира от определен от директора на програмата наставник, който ще дава обратна връзка относно потенциала на стажанта и придобитите умения по време на практическото обучение. Програмните наставници ще бъдат ангажирани и с изготвянето на препоръки за подобряване на учебното съдържание, които да бъдат представени на вниманието на ръководителите на висшите учебни заведения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия