Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ с предаване, посветено на „Избери живота“

2
Орлин Павлов и генералният директор на БНР Александър Велев в студиото на БНР на 9 май при старта на кампанията „Избери живота“.
Снимка: Ани Петрова

На  31 май между 8.00 и 9.00 ч. в „Нашият ден“ по програма „Христо Ботев“ ще има дискусия на тема „Избери живота“.

Кампанията на БНР, с подкрепата на държавни институции, експерти и неправителствени организации, е свързана с борбата с разпространението и употребата на наркотици.

Какво представлява синтетичната дрога, какъв е съставът ѝ и до какви поражения води тя? В предаването гост ще бъде Светлана Йорданова – зам,-министър на здравеопазването, която ще говори за опасностите при първата употреба.

 Психологът Калин Петков ще отговаря на въпросите на водещата Ива Дойчинова, свързани с особеностите на лечението от зависимост към синтетиката.

Журналистът Йово Николов също ще е в студиото на БНР. Той работи по ново изследване на така популярните, евтини и непредвидими както последствия дизайнерски дроги.

На 7 май Българското национално радио стартира 8 месечна кампания под надслов „Избери живота“, в която ще бъдат включени всички 11 програми на групата на БНР. Допълнителна информация и видеа ще бъдат публикувани в портала на БНР, във Фейсбук профилите на програмите и на Радио Парк Фест, Инстаграм, във Вайбър, Youtbe.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия