Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Закуска на тревата“ по „Хоризонт“ с празнична програма на 1 юни

Валерия Николова - водещата на предаването „Закуска на тревата“ на програма „Хоризонт“ на БНР.

Предаването „Закуска на тревата“ на програма „Хоризонт“ на БНР ще има празнична програма на 1 юни - Ден на детето. Между 7,30  и 08,00 ч. водещата Валерия Николова ще открие 12-ото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце“ -  инициатива на Сдружението за български семейни ценности, традиция и култура „Българче“ - издател на сп. „Аз съм българче“.

Поредното издание на радио-играта „Деца четат поезия в ефира на БНР“ тази събота  ще е по стихотворение от Атанас Звездинов.

Акцент в предаването ще е и празничното представление за деца от 11 ч. на сцената на Софийската опера и балет на спектакъла „ЛИЛИ И ВЪЛШЕБНОТО БИСЕРЧЕ“ от Любомир Денев по приказката на Валери Петров „Пук!“.

В студиото на „Хоризонт“ малко след 8,00 ч. ще бъде режисьорът Юлия Кръстева -  автор на детската програма на операта.

За нови забавления и творчески предизвикателства в 8-ото издание на „Детски панаир София“ ще чуят още слушателите на „Хоризонт“.

Ученици от  музикална школа „Нови гласове“ в Търговище записаха песента „Деца на Земята“ с вокален педагог Десислава Станкова. Арт-проектът „Деца на Земята“ се реализира с разрешението на  украинската певица, композитор и  автор на музиката - Екатерина Комар. За проекта ще разкаже кореспондентът на БНР Евтим Петков.

В предаването „Имат ли песните спиране” с водеща Цвети Радева ще гостуват деца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!