Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„БНР Топ 20“ връчва наградите за български хитове

Годишните награди на Националната класация за нови български песни „БНР Топ 20“ ще бъдат връчени на 9 март 2020 г. в клуб „Терминал 1“. Това ще бъде един специален купон, на който за втори път ще бъдат отличен изпълнителите на български хитове за изминалата 2019 година. Концертът ще бъде предаван в програмата на БНР и ще бъде излъчен по БНТ. В него ще участват JEREMY feat. Кирил Маричков, Б.Т.Р., SoulBMoll, Стенли и други….

„БНР Топ 20“ е една уникална класация, тя стартира точно на 1 януари 2018 година и от тогава се излъчва 24 пъти седмично във всички програми на Българското национално радио.

Новите предложения се включват в нея след селекция от представители на всички програми на БНР, а след това заедно със слушателите те определят коя песен ще бъде №1.

Това е класация, която представя процесите в българската забавна музика в цялото им богатство и многообразие. Това е първият проект от такъв мащаб, който се реализира съвместно от всички програми в семейството на БНР.

През първата година в проекта са участвали 321 песни, от които в класацията са влезли 248. Абсолютен рекордьор по получени слушателки гласове за 2018 е песента "Никога преди" на БТР.

През изминалите две години до върха стигаха и най-големите имена.

През 2019 първите места в класацията заемаха Любо Киров, Орлин Павлов и Миро, ярко участие и първи места отбелязаха най-модерните групи във вълната на новия рок - Jeremy?, Hayes&Y, Innerglow. Фънкът е другият голям конкурент в лицето на Funky Miracle и утвърдилите се именно в тази класация SoulBmoll.

Сред достигалите до върха на класацията са и имената на Елена Сиракова и SaintElectric.

От „БНР Топ 20“ възникна идеята за събирането на водещи музиканти за общи проекти. Резултатът е хитът „Не си сам“ на Кирил Маричков и Jeremy?.

Всеки който е дал своя глас за любимата си песен знае, че top20.bnr.bg не е само сайта на класацията, а и музикална платформа. Слушателите могат да проследят движението на песните, а всеки музикант, който иска негова песен да бъде включена в класацията, трябва да си направи профил в нея, като качи информация за себе си и/или групата си, снимки и линкове към песни. Класацията е винаги отворена за нови предложения.

Достъпът до церемонията по награждаването ще бъде с покани, които можете да получите от „Информация“ на входа на БНР на бул. “Драган Цанков“ 4, София.