Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинирайте „Будител на годината 2020“ до 1-ви септември

Българското национално радио организира кампанията за трети път

„Кой е Вашият будител на годината?“ – с този въпрос за трети път Българското национално радио се обръща към слушателите си. Номинациите за личности, организации или проекти могат да бъдат изпращани до 1-ви септември 2020.

Жури, оглавявано от проф. Огнян Герджиков, ще определи от всички номинирани 10-те финалисти, сред които с гласуване публиката ще избере „Будител на годината 2020“. Неговото име традиционно ще бъде обявено в Деня на народните будители - 1 ноември. 

Кампанията „Будител на годината“ вече седем години определя кои са хората, които в днешния ден вдъхновяват околните, създават промяната и творят добро. Хиляди българи от страната и чужбина гласуват за своя настоящ будител.

Носител на приза и статуетката „Аз, буки, веди – Знание“ на Александър Пройнов през 2019 г. стана създателят на инициативата Гората.бг Никола Рахнев.

Вдъхновител на „Будител на годината“ е Ива Дойчинова, директор на Радио София, която казва: „За мен е щастие за седма поредна година кампанията "Будител на годината" да обърне внимание към хората, които в една толкова трудна за България и света година, успяха да отправят позитивни послания към обществото и превърнаха надеждата в добро.“

Номинациите за „Будител на годината 2020“ могат да бъдат изпращани до 1-ви септември на адрес buditel@bnr.bg с кратък текст за името на личността или организацията, мисията и дейността им през годината, както и информация за контакт с номиниращия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!