Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Органова музика ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР на 30 октомври в зала „България“

Радиосимфониците ще почетат Кирил Илиевски в концерта, дирижиран от Константин Илиевски

Органова музика от Поленк и Сен-Санс ще звучи в концерта на Симфоничния оркестър на БНР на 30 октомври от 19.00 ч. в зала „България“. Радиосимфониците ще почетат и Кирил Илиевски под диригентската палка на Константин Илиевски.

Симфоничният оркестър на БНР ще изпълни Концерт за орган, тимпани и струнни от Франсис Пуленк. Солист в един от най-красивите органови концерти ще бъде Янка Хекимова, която от години концертира в Париж.

„Аз дадох тук всичко и това, което съм дал, вече няма да го направя отново“, казва Сен-Санс за Третата си симфония „Органова“. Тя наистина остава последната симфония на композитора, а заради нея Гуно нарича Сенс-Санс „френския Бетовен“. Партията на орган ще изпълни именитият български музикант Велин Илиев.

Радиосимфониците ще почетат и Кирил Илиевски, който си отиде преди година. Под диригентската палка на сина му Константин Илиевски те ще изпълнят „Нюанси“ за оркестър. Константин Илиевски е диригент на Словашкия радиооркестър, а за концерта си със Симфоничния оркестър на БНР през 2018 г. стана носител на „Кристална лира“.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата на Софийската филхармония в залата и в мрежата на eventim.bg.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!