Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна гласуването за „Музикант на годината 2020“

Тази година публиката ще избира само сред младите таланти

Започна гласуването в националната анкета „Музикант на годината 2020“ на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. В юбилейното 30-ото издание екипът му кани публиката да избере „Млад музикант на годината“. 

Националната анкета „Музикант на годината“ се провежда от 1990 г. В нея екипът на„Алегро виваче“ дава право на слушателите да определят кой от българските музиканти ги е вдъхновил най-много с изявите си през изминалата година. През 2008 г. за първи път изборът се фокусира изключително и само върху младите изпълнители. Сега това се случва за втори път в историята на допитването, като възрастовите граници са до 25 години за инструменталистите и до 30 години за певците, диригентите и композиторите.  

В 30-ото издание на анкетата публиката може да избере своя фаворит сред 11-те номинирани ярки таланти (по азбучен ред): Божидар Божкилов (бас), Георги Грозев (тромпет), Георги Димитров – Жожо (класическа китара),Димитър Косев (диригент), Ивайло Василев (пиано), Лора Ал-Ахмад (пиано и композиция), Лора Маркова (цигулка), Мартин Зайранов (цигулка), Сара Чакърова (перкусии), Сион Найман (виолончело) и Стефани Кръстева (сопран). Всички те са млади и талантливи, а българската публика очаква и обича изявите им. Най-младият е на 13 години, а най-възрастният – едва на 28. „Да ги подкрепим и да им дадем мотивация да растат в изкуството!“, призова екипът на „Алегро Виваче“.  

Гласуването продължава до 28 февруари 2021 г. Всеки слушател може да гласува само веднъж на сайта на анкетата muzikant.bnr.bg. Може да се гласува и на телефон 02 9336 336 по време на предаването във вторник между 21.15 и 22.30 часа. 

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!