Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чуй България!" с БНР

Новините от България – всеки ден на девет езика от Радио България

Информационните емисии "България днес" вече звучат на английски, немски, руски и турски език

"Чуй България!" е мотото, с което Българското национално радио стартира поредица от инициативи за представяне и популяризиране на страната ни сред чужденците, които се интересуват от бизнес, обучение или туризъм у нас.

Първата стъпка са информационни емисии с новините от България, които отново ще звучат на девет езика в сайта на Радио България на БНР. След петгодишно прекъсване обществената медия възобновява ежедневните звукови емисии, специално подготвени за чуждестранните слушатели, които се интересуват от страната ни или вече живеят тук.

Новата информационна програма "България днес", разпространявана изцяло онлайн, обобщава най-важните новини от и за България, следи Covid-ситуацията в страната, представя интересни туристически дестинации, запознава с културата и историята на България. За да популяризира българската музика сред чуждестранна аудитория, всяка емисия завършват с "Песен на деня". Интернет програмите могат да бъдат слушани на всяко мобилно устройство, на съответната езикова версия на уеб сайта на БНР, достъпен на адрес: www.bnr.bg.

Звуковите емисии "България днес" стартираха през летния сезон на английски, немски, руски и турски език:

✅  английски     

✅  немски            

✅  руски          

✅  турски             

През есента новините от България ще звучат и на испански, френски, гръцки, сръбски и албански език.

Чуйте България, слушайте "България днес"! 









БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!