Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградите „Златен будилник“ на програма „Христо Ботев“ бяха връчени на юбилейна церемония

Наградите "Златният будилник" на програма "Христо Ботев" бяха връчени на юбилейна двайсета церемония. Традиционно те се раздават по повод Деня на народните будители, който е празник на националната програма за култура, образование и музика на БНР.

Наградите "Златният будилник" се връчват за будителски дух, висок професионализъм и отдаденост към програмата. Носителите им се определят чрез пряко гласуване от всички работещи в програмата на журналисти, музикални редактори, технически експерти – звукооператри, звукорежисьори или инженери.

Носителите на наградите "Златният будилник" за 2021 г. са:

Специална награда за особени заслуги към програмата за Боряна Георгиева, водеща на предаванията "Какво се случва" и "Артефир".

Награда за журналистика за Венета Гаврилова, автор и водещ на предаванията "За думите" и "Радиоенциклопедия".

Награда за музикално предаване или оформление за Диляна Трачева, автор на предаването "Трезор" и музикален редактор на предаванията "Артефир", "Радиоенциклопедия", "Кино с думи", "А сега накъде", "Фотофабрика", "За здравето", "Семейно радио", "Нощен блок" на програма "Христо Ботев" и един от водещите на класацията на БНР Топ 20.

Два технически екипа получават "Златен будилник" за творческа реализация на ефирна продукция:
"Музикален звукозапис" към Музикална къща БНР
сектор "Мобилна база" при Дирекция "Техника".

"Златен будилник" за ярко дългогодишно творческо присъствие в програма "Христо Ботев" получи Силвия Тихова, автор и водещ на предаването "Студио музика".

Тази година Редколегията на програма "Христо Ботев" връчи и две специални награди:

За ярък принос в музикалното разнообразие на програмата на Екип "Фолклор" в направление "Музика".

За висок професионализъм и всеотдайност към програма "Христо Ботев" на инж. Михаела Маджарова, аналитик "Компютърни системи и мрежи"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!