Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинското обществено радио е достъпно в аудио платформата БИНАР на БНР

Бежанците у нас вече могат да получават актуална информация от родината си

Украинското радио, част от Националната обществена радио и телевизионна компания на Украйна(UA:PBC), която е пълноправен член на Европейския съвет за радио и телевизия, вече е достъпно в платформата binar.bg на БНР.

Стрийм на Украинското радио

Българското национално радио дава възможността бежанците от Украйна в България да се информират за случващото се в страната им от техни източници и на техния език. 

Националната обществена радио и телевизионна компания на Украйна, която е пълноправен член на Европейския съюз за радио и телевизия, разреши препредаването на своя сигнал.  БНР също е член на Европейския съюз за радио и телевизия

Украинското радио може да бъде слушано и на платформите на обществените радиа в Полша и Румъния.

Украинското радио денонощно излъчва актуална информация за отбраната на страната. Военни анализатори, експерти и представители на държавната власт участват на живо в предаванията и репортажите. 

Програмата на живо се прекъсва само по време на сигнал за тревога, когато журналистите се крият в убежище, но веднага щом сирените спрат, живото предаване се възобновява, съобщават от украинското радио.

На 25 февруари БНР, изрази своята подкрепа и солидарност с работещите в Националната обществена радио и телевизионна компания на Украйна, днес предоставя своята платформа БИНАР за достъп на техните слушатели.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!