Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и европейски радиостанции излъчиха едновременно песента „Give Peace a Chance” в знак на солидарност с Украйна

"Дайте шанс на мира", призовава Българското национално радио

| обновено на 04.03.22 в 10:57
Give Peace a Chance
Снимка: EBU

Българското национално радио се включи в европейска инициатива за солидарност и единна позиция срещу войната в Украйна. Песента "Give Peace a Chance"  ("Дайте шанс на мира") на Джон Ленън прозвуча в ефира на националните и регионални програми на Българското, както и в платформите и профилите в социалните мрежи на общественото радио.

По предложение на Берлинското обществено радио RBB европейски обществени и частни радиостанции излъчиха едновременно в ефир песента "Give Peace a Chance"  на 4 март, петък, в 9.45 ч. българско време. В инициативата се включиха над 150 обществени радиостанции, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), от 25 държави в Европа, както и много частни радиостанции от различни страни. По покана на БНР в инициативата се включиха и седем български търговски радиостанции.


В специално съобщение на Европейския съюз за радио и телевизия се казва:  "Инициативата на Берлинското обществено радио (RBB) е демонстрация за това как силата на радиото може многократно да увeличи нарастващата подкрепа за мир и да създаде обединено движение в целия континент. "Ужасите на войната срещу Украйна стават все по-очевидни с всеки изминал ден. Затова са необходими нашата солидарност, човечност и подкрепа," заявява Патриша Шлезингер, генерален директор на Берлинското радио." 

Дайте шанс на мира!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!