Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блестящ финал на сезона на Детския хор на БНР

Концертът под открито небе събра овациите и признанието на публиката

Детски хор на БНР, диригент Венеция Караманова
Снимка: Ани Петрова, БНР

Детският хор на БНР завърши  сезон 2021/2022 със запомнящ се концерт под открито небе. На сцената на Sofia Summer Fest ангелогласните певци изнесоха двучасова програма с класически произведения и специално създадени аранжименти на популярни песни, който събраха овациите и признанието на публиката.

Детски хор на БНР


Диригент на хора беше маестра Венеция Караманова, на пианото – Теодора Занева. Специални гости на събитието бяха оперната прима Мария Радоева, певицата от Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ Валентина Милушева, дуото Антония Мирчева (флейта) – Николай Стоев (пиано) и перкусионистката Деметра-Анджалика.

Валентина Милушева


"Родината е в моето сърце" на Милко Коларов по текст на Лили Ябанджиева и "Пицикати" на Александър Танев отдадоха почит на българските композитори. В "Дуйни ми, повей, бял ветрец" във великолепната обработка на Николай Кауфман солист беше Валентина Милушева.

Детски хор на БНР


Детският радиохор изпълни обичаната "Libertango" на Астор Пиацола в обработката на проф. Емил Янев, а в "Целувката" на Луиджи Ардити солист беше Серафима Дочева. 

Детски хор на БНР

В лятната вечер прозвучаха хорови кавър-версии на "Ob-la-di, Ob-la-da" на Пол Макартни и "Clap Your Hands" на Джордж Гершуин, както и очакваните от публиката "Бохемска рапсодия" на Queenв аранжимента на Веселин Караатанасов и "Nothing Else Matters" на Metallicaв обработка на Любомир Денев – син със солисти Мария-Йоана  Димитрова и Божидара Драгоева. 

Деметра-Анджалика

В музикалната шега на Антоний Дончев "Ой, Елизе"  по мотиви Бетовен солисти бяха Антония Мирчева и  Деметра- Анджалика.

Мария Радоева

Часове след триумфа си на Opera Open на сцената излезе и примата Мария Радоева, възпитаничка на Детския хор на БНР. Заедно с малките певци тя изпълни "Ария на Мария Стюарт" из едноименната опера на Доницети.

Борис Стойнов

Концертът завърши с "Притури се планината" във великолепната обработка на Юлиан Слабаков. Една от най-обичаните български песни, в която солираха Борис Стойнов, Розарие Камбурова и Неда Ралчева, изправи зрителите на крака в нестихващи аплодисменти. 

Детски хор на БНР

Специален подарък за публиката беше бисът "We Are the World", който маестра Караманова, хорът и всички солисти подготвиха и представиха за публиката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!