Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмокласници размениха ролите си с гласовете на БНР в навечерието на 1 ноември

Под стрелките на световното време в нюзрума на Българското национално радио седмокласници от 33. ОУ "Санкт Петербург" свериха своето за избор на професия и бъдещо кариерно развитие с журналистите от обществената медия.

Как се правят новини, как се работи с гласа, кой кой е в радио екипите, колко е горещ столът на генералния директор – това са само част от въпросите, чиито отговори развълнуваха учениците от клуб "Млад журналист" с ръководител Искра Цекова на столичното училище.

Изправени пред личния си избор по какъв път да поемат след 7 клас, 13-годишните младежи бяха силно развълнувани и щастливи от шанса да застанат на живо пред микрофоните на Българското национално радио, а също и да разменят местата си с генералния директор на медията Милен Митев. Албена от 7 г и Петко от 7 б храбро седнаха на горещия му стол и смело и уверено го интервюираха. Милен Митев пък с усмивка им разказа за живота в радиото и своя път до "Драган Цанков" 4.


Докато любопитстваха за сигнала "Точно време" и брояха часовниците на всяка крачка в сградата на БНР, начинаещите новинари разбраха колко бързо трябва да тичат, за да не изостанат от отлитащите секунди и каква е отговорността на тези, които дават точната и проверена информация. Разбраха защо радиото ще е винаги на мода и защо хората му вярват вече 86 години.

На финала развълнуваните седмокласници прочетоха и своята гореща новина в ефира за старта на тяхното ученическо радио "33 нюз" в навечерието на Деня на народните будители, празник и на българската журналистика.


А БНР им пожела да имат силен и ясен глас, добри новини и много верни слушатели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!