Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звукорежисьор от БНР с първа награда от Международния звукозаписен конкурс TAKTONS 2022

Инж. Константин Райдовски

Инж. Константин Райдовски от Българското национално радио спечели първо място в категорията „Поп, рок и джаз - записи на малки състави“ на Международния конкурс за звукорежисьорско майсторство TAKTONS 2022, който се проведе в Нови Сад, Сърбия. Неговият звукозапис на джаз пиесата „Blur“ на Владислав Шопов (Project Connections), реализиран във Второ Студио на БНР, получи максимална оценка и зае първо място в своята категория.

Звукозаписът на звукорежисьора Атанас Копчев на композицията „Slow melody and buenek dance“ от Ангел Димитров в изпълнение на Оркестъра за народна музика на БНР се класира на второ място в категорията „Фолк, етно и световна музика - запис на големи ансамбли“. В същата категория, но при малките ансамбли, звукозаписът на инж. Константин Райдовски на “Копнение” на Теодосий Спасов зае трето място и обра овациите на професионалното жури. Всички останали звукозаписи, с които БНР участва в конкурса, се класираха в топ 3 на своята категория.

Международният конкурс за звукорежисьорско майсторство TAKTONS 2022 има за цел да събере на едно място най-добрите звукоинженери от европейските обществени радио и телевизионни оператори, които обменят опит и дават своята професионална оценка за техническото качеството на участващите звукозаписни продукции. Конкурсът се провежда на всеки две години от 2002 година насам. Организатор е сръбският обществен оператор Radio televizija Vojvodine, а тази година в него участваха над 70 звукозаписни продукции от обществени медии от Балканския регион и Европа. Участниците имаха възможността да посетят и международно изложение на производители на професионално аудио оборудване в рамките на фестивала.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!