Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев: „Защитата на тези, които са най-онеправдани не е задължение, а мисия.“

Меморандум за сътрудничество сключиха Комисията за защита от дискриминация и Българското национално радио

Председателят на КЗД доц. д-р Ана Джумалиева и генералният директор на БНР Милен Митев.
Снимка: Ани Петрова, БНР

Българското национално радио и Комисията за защита от дискриминация сключиха Меморандум за сътрудничество. Двете институции се договориха инициативите и дейностите им да бъдат обусловени от идеята за толерантност и равенство в третирането. Документът беше подписан от генералния директор на БНР Милен Митев и председателя на КЗД доц. д-р Ана Джумалиева.

Председателят на КЗД доц. д-р Ана Джумалиева и генералният директор на БНР Милен Митев.

"Защитата от дискриминация, защитата на тези, които са най-уязвими, не е посто задължение, а мисия и за Комисията, и за Българското национално радио. Затова съм убеден , че институциите трябва да работят заедно", каза Милен Митев.

"Партньорството с БНР е изключително важно за нас, защото отзвукът в обществото е от голямо значение за работата ни. Компетенциите на Комисията за защита от дискриминация са свързани не само с подадени жалби и сигнали, които отговорно и задълбочено се разглеждат в сериозно производство. Комисията има задължение и за превантивна дейност, която е изключително важна за обществото, а Законът за защита от дискриминация е един от най-добрите в Европейския съюз," каза доц. Джумалиева.

Председателят на КЗД доц. д-р Ана Джумалиева и генералният директор на БНР Милен Митев.

Българското национално радио и Комисията за защита от дискриминация се договориха за съвместно сътрудничесто в в сферата на масовото осведомяване като форум за социално взаимодействие и комуникация. Двете институции ще си сътрудничат при подготовка и популяризиране на инициативи и информационни кампании, свързани с недопускане на слово на омразата в медийната среда, с противодействие на дискриминацията в обществото и недостъпната архитектурна среда. КЗД и БНР ще подготвят съвместни инициати за популяризиране, насърчаване и поощряване на вниманието и чувствителността на обществото и ангажираните в медиите към въпросите на многообразието, толерантността и недискриминацията.

Доц. д-р Ана Джумалиева връчи на Милен Митев почетния плакет на Комисията за защита от дискриминация.

Генералният директор на БНР Милен Митев получи почетния плакет на Комисията за защита от дискриминация.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!