Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио и Университетът за национално и световно стопанство ще си сътрудничат по съвместни проекти

Милен Митев и Димитър Димитров
Снимка: Ани Петрова, БНР

Българското национално радио и Университетът за национално и световно стопанство ще си сътрудничат за успешно реализиране на политиките и целите си. Това предвижда Меморандум за сътрудничество, който беше подписан от генералния директор на БНР Милен Митев и ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

"Образованието е един от основните стълбове на всяко общество. А ние, медиите, не просто отразяваме работата Ви, а трябва активно да участваме в усилията Ви да подобрявате образователния процес. Медиите сме в дълг към обществото за представянето на добрите  примери. Затова общественото радио е партньор на сериозна академична и научна институция, каквато е Университетът за национално и световно стопанство," каза Милен Митев.

"Опитът и знанията в Университета за национално и световно стопанство са изключително сериозни. Ние сме не само голям университет с голямо ветрило от специалности – от медии до киберсигурност, но сме и най-дигиталният университет в България, които поощрява научното любопитство," каза  проф. Димитров.

Първите стъпки в рамките на подписаната договореност предвиждат участие на представители на БНР в научни конференции, организирани от УНСС, както и стажове и практики на студенти от катедра "Медии и обществени комуникации" в Българското национално радио. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!