Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР с отличие за обективно отразяване на българския туризъм

Българското национално радио беше отличено за обективно отразяване на българския туризъм и успешно партньорство. Отличието на списание „Дестинация България“ беше връчено на Годишната среща „Туризъм 2023“.

Наградата прие генералният директор на БНР Милен Митев, който каза, че именно обективността е важна в медийния разказ за българския туризъм: „Ние, медиите, понякога сме твърде увлечени да отразяваме проблемите. А трябва да отразяваме бранда България. Трябва да бъдем обективни, че  България може да даде много като туристическа дестинация. БНР се старае много в това отношение. Пример е Радио България, която популяризира страната ни на десет езика със сайтове и подкасти.“

Отличени бяха общините Каспичан, Казанлък, Ловеч, Петрич, Пловдив, Тетевен, Ветрино, Ямбол, както и Исторически парк и Етнографския музей на открито Етъра,  заради добрия туристически пордукт, свързан с културния, фестивалния, поклоничиския, алтернативния туризъм и за съхраняване на българските традиции и обичаи. Отличия получиха хотелски и спа-комплекси, а кметът на с. Забърдо Валентин Черпоков беше удостоен със званието "Посланик на мира".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!