Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна X майсторски клас на БНР Академия

Х майсторски клас на БНР Академия
Снимка: Кристина Костова, БНР

Дванайсет журналисти от националните и регионалните програми на обществената медия се включват в X майсторски клас по радиожурналистика на БНР Академия. Участниците ще усъвършенстват своите журналистически умения по програма, изготвена съвместно с квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия - EBU Academy. Курсът обхваща 12 учебни дисциплини, сред които и две нови - "Мобилна журналистика" и "Дигитална сигурност за журналисти". Надграждането на учебната програма е в отговор на повишения интерес към развитие на дигитални умения и използване на съвременни цифрови платформи и приложения за създаване на качествено медийно съдържание.

Генералният директор на БНР Милен Митев поздрави участниците в майсторския клас и им пожела успех.  

"Това е десетото издание на Академията, което показва, че във времето тази инициатива стана трайна част от живота на Българското национално радио. Мисля, че е изключително полезна, защото повишаването на квалификацията на служителите е много важно за нас. Тази година има нови модули, насочени към създаването на дигитално съдържание, тъй като светът, в който живеем налага такива изисквания. Журналистиката, макар и в радио, вече не може да бъде само ефир," отбеляза Милен Митев.


През тази година към лекторския екип на БНР Академията се присъединяват Диана Костова, Димитър Ганев, Златко Желев, Ирина Недева и Михаил Михайлов, които завършиха специализиран курс за придобиване на лекторски умения към EBU Academy.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!