Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предавания на БНР отново ще звучат в ефира на Цариброд

Милен Митев и Владимир Велкович
Снимка: БНР

Българското национално радио и Радио телевизия Цариброд ще си партнират чрез обмен на новини, културни, образователни и музикални програми. 

Генералният директор на националното радио Милен Митев и директорът на РТ Цариброд Владимир Велкович подписаха споразумение за сътрудничество, с което затвърждават установените вече отношения между двете медии.

С подписването на споразумението сънародниците ни в Западните покрайнини ще могат да слушат в ефира на Радио Цариброд новини и избрани предавания от програмите на БНР, а националното радио ще излъчва материали, създадени от РТ Цариброд, за живота на българите в западната ни съседка.

"Това е още една възможност българите в Цариброд да имат лесен достъп до актуална, навременна и проверена информация за всичко, което се случва в България, но също и до предавания с културна и образователна насоченост, до музикални произведения на български автори и изпълнители. Част от мисията на БНР като обществена медия е да подкрепя достъпа до информация, да популяризира културното ни богатство, нашите традиции и обичаи сред всички български общности," коментира генералният директор на БНР Милен Митев.

Още от следващия месец БНР ще започне да предоставя за излъчване по Радио Цариброд своя обеден осведомителен бюлетин и обзора "Седмицата на бързи обороти", както и документални репортажи, радиотеатър, детски формати, музикални програми и подкасти.

Двете медии ще продължат да осъществяват и излъчват съвместно предаване. 

Генералният директор на БНР Милен Митев се срещна и с кмета на община Цариброд Владица Димитров и председателя на общинския съвет  Зоран Джуров. Те обсъдиха важни за представителите на българското национално малцинство проблеми и възможни инициативи, които да се реализират със съдействието на БНР. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!