Аз, Буки, Веди

„Аз, Буки, Веди“ (10:00-11:00 ч., сряда) - дискусии и срещи в ефир с учители, ученици, родители, училищни психолози, представители на Регионалните управления, студенти, синдикални организации и МОН. Новите политики в областта на образованието, националните програми и тяхната реализация в детските градини, училищата и университетите. 

Водещ: Елизабет Александрова


Ивайло Златанов

„Аз, Буки, Веди“ с Бойка Браткова

С началника на РУО на МОН в Благоевград, Ивайло Златанов, ще коментираме отминалата изпитна сесия за зрелостниците, и провеждащата се в момента кандидат-гимназиална кампания. Чрез репортерски включвания ще разберем как стартираха изпитите по..

публикувано на 19.06.24 в 08:15

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

НВО по математика за учениците от 10-ти клас. Как учениците от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Благоевград коментират матурите? Анкета. За предизвикателсвото да започнеш учителска кариера в малко населено място и..

публикувано на 12.06.24 в 08:15

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Четири вида задачи, включени в НВО по БЕЛ, ще решават учениците от 10-ти клас на 10 юни. Трябва да познават произведенията на 20 български автори. Как се подготвят за НВО десетокласниците? Разговор с Вероника Свиленова, учител по БЕЛ и Милена..

публикувано на 05.06.24 в 08:15

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

МОН предвижда прилагането на единен инструмент за проследяване на постиженията на децата при първото им постъпване в детската градина и преди постъпването в първи клас. „От 2016 година във всяка възрастова група под формата на игра се проследяват..

публикувано на 29.05.24 в 08:25

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

След  ДЗИ по теория на професията и специалността, предстои ДЗИ по практика на професията и специалността. Как защитиха своите проекти зрелостниците от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и как се подготвят за практическата част на изпита, който ще се..

публикувано на 22.05.24 в 08:10

„Аз, Буки, Веди“ с Мариана Попова

В предаването ще се фокусираме върху предстоящата матура по български език и литература, която ще се проведе на 17 май. По темата ще говори Методи Попов от РУО – Благоевград. Гости в студиото ще бъдат зрелостници от Езикова гимназия..

публикувано на 15.05.24 в 08:10

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Учениците от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград грабнаха призовите места в 27-я панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Гости в студиото Виктория Тонева, учител по икономически дисциплини и ученици от учебно-тренировъчните фирми...

публикувано на 08.05.24 в 08:15

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Над 130 учебно-тренировъчни фирми ще се състезават в XXVII панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Област Благоевград е представена от седем УТФ,  шест от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и една от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с...

публикувано на 24.04.24 в 08:10

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

105 години знание и успехи в Профилираната гимназия „Пейо Яворов“ в  гр. Петрич. Радио Благоевград гостува в училището с над един век история. В изнесеното студио ще разговаряме за миналото, настоящето и бъдещето на гимназията, за..

публикувано на 17.04.24 в 07:00

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

С „Празник на буквите“ в 1-ви „а“ клас в СУ „Христо Ботев“ в гр. Сапарева баня приключи началното ограмотяване на децата в първи клас. Разговор с първокласниците за празника, за азбуката и  за любимите книжки. За работата в първи клас и въведения..

публикувано на 10.04.24 в 08:15