Сюжети от деня


"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Навършват се две години от началото на войната в Украйна. Как войната оказа влияние върху икономиката на България? Доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Демографските проблеми на страната в началото на 2024-..

публикувано на 23.02.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Стартираха номинациите за Годишните награди за доброволчество „Героите” на фондация "TimeHeroes”- Наталия Иванова, председател на платформата за споделени каузи. Иновативен международен проект на община Сандански включва младежи в творческо..

публикувано на 22.02.24 в 08:25

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Кърналовската борса ще продължи да съществува, но търговията намалява. Какво е бъдещето на тържището и на държавата? Разговор със Здравка Груева, дългогодишен търговец на борсата край Кърналово. Оживи ли се..

публикувано на 21.02.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Докъде можем да стигнем в разплитането на мрежата на „нотариуса“ Мартин Божанов, в която са вплетени прокурори, съдии и представители на МВР? – Д-р Иван Брегов, правен експерт в Института за пазарна икономика. Случаят „Навални“ и развитието на..

публикувано на 20.02.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Мария Благоева

Спомен и почит към делото на Васил Левски. Репортаж от Народно читалище „Васил Левски“ в село Новоселяне. Държавните горски и ловни стопанства намаля ва т цената на дървата за огрев . Разговор с Валентин Чамбов, директор на ЮЗДП...

публикувано на 19.02.24 в 09:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Седмица на Васил Левски в програмата на Радио Благоевград: Историкът Янко Гочев за книгата си „Убийството на Васил Левски. Виновниците“. Според едни от последните получени писмени свидетелства Левски е бил два пъти в Кюстендил – историкът..

публикувано на 16.02.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Да запалим и съхраним огъня български“ – каузата на хореографа и председател на Български арт и фолклорен център „Нестия“  Христо Станков. За приемането на закон за съхранение на българския фолклор и за изучаване на народното творчество в училищата,..

публикувано на 15.02.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

За любовта към виното и за виното с любов. Дългогодишният винопроизводител Георги Коцев от санданското село Катунци, според когото „хубавото вино се прави с любов, а любовта се празнува с хубаво вино“.  От векове разменната монета на Мелник е..

публикувано на 14.02.24 в 07:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Преди ротацията в управлението и неизяснените въпроси в „некоалицията“ – политолозите Тончо Краевски и Станислав Бачев. За цените на горивата. Можем ли да направим прогноза за хода им днес? Красимир Манов – енергиен експерт. За..

публикувано на 13.02.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“  Цветан Темелков, директор на Бюрото по труда в Сандански, ще представи свободните работни места на територията на общината, както и безплатните курсове за дигитални умения по проекта „Започвам работа“. „Дари топлина..

публикувано на 12.02.24 в 08:00