Идеи, интереси, бизнес

Some Details

„Идеи, интереси, бизнес“ на 22 май с Бойка Браткова

Наука – образование – бизнес: Как туристическият сектор в Сандански търси развитие на тази важна взаимовръзка ще разберем от заместник-председателя на Сдружение „Дестинация – Сандански“, инж. Георги Кунчев. За бизнес начинанията сред младите..

публикувано на 22.05.23 в 08:00

„Идеи, интереси, бизнес“ на 15 май с Бойка Браткова

Икономическата перспектива за чуждестранни инвестиции у нас на фона на политическата нестабилност ще очертаем с декана на Стопанския факултет в ЮЗУ, проф. Преслав Димитров и с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев. Ще разберем и какви..

публикувано на 15.05.23 в 08:00

„Идеи, интереси, бизнес“ на 24 април с Бойка Браткова

Младите българи и кариерното развитие в сферата на изкуството и културата – ще разговаряме с експерта по проекти и събития Виктор Янев от Фондация „Пловдив 2019“. Стажантските практики като възможност за бъдещата професионална реализация на..

публикувано на 24.04.23 в 07:35

„Идеи, интереси, бизнес“ на 10 април с Бойка Браткова

Читалищните институции като възможност за професионална реализация на млади кадри – ще чуем Васил Новоселски, председател на НЧ „Никола Вапцаров – 1866“ в Благоевград. Стопанските науки и тяхната трансформация с напредъка на високите..

публикувано на 10.04.23 в 08:00

„Идеи, интереси, бизнес“ на 3 април с Бойка Браткова

Политическите идеи и националните интереси – ден след парламентарния вот, коментар на политолога д-р Елица Димова, от Института по философия и социология. Предизвикателствата пред отделните стопански сектори ще очертаем с макроикономиста,..

публикувано на 03.04.23 в 08:00

„Идеи, интереси, бизнес“ на 27 март с Бойка Браткова

За професиите на бъдещето ще говорим с благоевградския общински съветник, Кирил Илиев, в качеството му на преподавател във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Трима абсолвенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще разкажат какво според тях..

публикувано на 27.03.23 в 08:20

„Идеи, интереси, бизнес“ на 20 март с Бойка Браткова

Преподаватели от Стопанския факултет на ЮЗУ изнасят лекции в университета на остров Мавриций – ще включим пряко от островната държава, декана на факултета, проф. Преслав Димитров. Със секретаря на Съюза по туризъм в Банско, Зорка Тумбакиева,..

публикувано на 20.03.23 в 08:00

„Идеи, интереси, бизнес“ на 13 март с Бойка Браткова

Какво точно разследва Европейската прокуратура на територията на няколко въглищни централи у нас – ще включим експерта по проблемите на климата и енергетиката, Георги Стефанов. Новите възможности за партньорство и развитие на бизнес средата в..

публикувано на 13.03.23 в 07:10

„Идеи, интереси, бизнес“ на 6 март с Бойка Браткова

Задълбочаването на културните и икономически връзки ще извадят ли от „точката на замръзване“ българо-македонските отношения – ще включим от Скопие журналистът Владимир Перев. Подрастващите и тяхното ориентиране в настоящата бизнес среда – ще..

публикувано на 06.03.23 в 08:15

„Идеи, интереси, бизнес“ на 27 февруари с Бойка Браткова

Как се променят геополитическите интереси на Балканите една година след войната в Украйна – коментар на преподавателя по международни отношения в ЮЗУ, доц. Димитър Тюлеков. Гражданското образование и формирането на предпиемаческо мислене сред..

публикувано на 27.02.23 в 08:00