Събития и личности

„Събития и личности“(07.00-11.00 ч. петък) 

Обзорно политическо предаване. Коментари, анализи и прогнози на различни политически партии и организации, политолози, социолози, анкети с мнения на хората от региона по темите от политическата седмица. Богата палитра от гласове, предоставящи обективен и цялостен поглед върху обществено-политическите процеси. 

Водещ: Давид Калпачки


„Събития и личности“ с Мария Благоева

Как ще бъдат организирани предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент? Разговор с Мартин Бусаров, председател на РИК-Благоевград. В навечерието на вота: Ще има ли смислен политически дебат? Интервю с Димитрина Хаджиева,..

публикувано на 19.04.24 в 06:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Скандалите в Министерството на вътрешните работи – генезис и развитие. Разговор с Румен Петков, бивш вътрешен министър и лидер на АБВ. Ще разберем и как обединението Левицата ще се яви на предстоящите избори 2в1. Възможно ли е широко..

публикувано на 12.04.24 в 04:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

“Пътната карта на българския парламентаризъм” : Енергетика, финанси, временни комисии, спешно законодателство. Динамичната седмица в българското Народно събрание ще коментираме с депутатите: -         Цвета Рангелова от Възраждане,..

публикувано на 05.04.24 в 03:00

"Събития и личности"

След шестата поправка на Конституцията: нова процедура за назначаване на служебен кабинет. Ще се стигне ли до конституционна криза, заради новите механизми за избор на служебен премиер? - коментар на Велислав Величков, юрист от “Правосъдие за..

публикувано на 29.03.24 в 05:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Решаващи мигове за бъдещето на управлението - има ли шанс за правителство с първия мандат или предстои връчване на втори? Какви са вариантите за редовен кабинет в рамките на 49-то Народно събрание? Могат ли предсрочни избори да решат сложната..

публикувано на 22.03.24 в 04:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Часове преди президентът Румен Радев да връчи мандата на ГЕРБ - СДС: ново правителство или задълбочаване на политическата криза? Анализи на: Елена Дариева, социолог; Емил Соколов, политолог; Проф. Светослав..

публикувано на 15.03.24 в 05:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Министър-председателят Николай Денков подаде оставка, а парламентът я прие единодушно – какво следва? Очакваната “ротация” във властта ще бъде водещата тема в предаването “Събития и личности”. Ще се стигне ли до подписване на коалиционно..

публикувано на 08.03.24 в 05:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Подписването на меморандум или коалиционно споразумение ще закрепи управляващото мнозинство - кой документ ще надделее? Анализ на проф. Росен Стоянов, експерт по политически комуникации и университетски преподавател. Накъде след оставката на..

публикувано на 29.02.24 в 19:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Ще постигнат ли консенсус Денков и Габриел за състава на новото правителство? Защо президентът наложи вето върху промените в НПК и защо депутатите го приеха мълчаливо? Какъв е броят на върнатите мигранти у нас, съгласно Дъблинското споразумение и..

публикувано на 16.02.24 в 06:00

"Събития и личности" с Давид Калпачки

„Демокрация на ротация“ – политическите процеси и скандали у нас, свързани с предстоящата смяна на премиера и министри от кабинета, ще коментираме с политолога Слави Василев и с д-р Илко Семерджиев, бивш здравен министър и дългогодишен член на СДС...

публикувано на 08.02.24 в 20:19