Теми от деня


Заедно за Гери: Фенове на Левски организират благотворителен турнир

Гергана Деренцева, учител в ПГИ "Иван Илиев" Благоевград страда от туморно образование в мозъка, със следоперативни усложнения, което налага извършване на нова спешна медицинска интервенция в болница в Турция . “Клуб на привържениците на ПФК..

публикувано на 30.09.20 в 20:20

Иска се оставката на началника на Районното управление на МВР в Дупница

Информацията за изчезването на Янек Миланов от Дупница е подадена от МВР едва на четвъртия ден след сигнала за изчезването.  В районното управление на МВР в Дупница е имало информация през цялото време, но тя не е подадена публично. Освен това не е..

публикувано на 30.09.20 в 17:44

Доц. д-р Иванка Станкова: Засилен е интересът към докторските програми

„Само за седмица имаме 15 подадени документи за участие в конкурси за докторски програми.Това не е присъщо за този месец на годината. Обикновено кандидатите подават документи в последните дни“ – сподели новата тенденция доц. д-р Иванка Станкова,..

публикувано на 30.09.20 в 12:40

Хората с увреждания намират социална и икономическа подкрепа в ТПК

Фестивал под надслов „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“ се проведе в Благоевград. Домакин бе Югозападния т университет „Неофит Рилски“ , а поводът – 125 години  от създаването на първата Трудово – производителна..

публикувано на 29.09.20 в 19:48
Д-р Г. Маждраков

Д-р Г. Маждраков, кардиолог: Сърцето боли, не губете време, а потърсете специалист!

Днес е Световния ден на сърцето. По традиция на 29 септември всяка година Световната сърдечна федерация чества този ден. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят и начините за..

публикувано на 29.09.20 в 14:44

Още ученици и учител с COVID-19 в Пиринско, огнище в два шивашки цеха в Благоевград

Увеличават се случаите сCOVID-19 в Благоевградска област – 169  са новоинфектираните  през изтеклата седмица. За предходната те са 145.  22-ма са хоспитализирани, на домашно лечение  – 147 лица. В интензивния сектор са 5 пациенти в средно тежка..

публикувано на 29.09.20 в 12:59

Как работи коучинг подходът в родителството?

Много често родителите се нуждаят от съвет, подкрепа или една добра дума. На помощ в такъв момент е коучът. Това е човек, който помага на родителя да открие отговорите, които са в него, ресурсите, които са му необходими за решаване на конкретното..

публикувано на 29.09.20 в 11:09

Липсват противогрипни ваксини в по-голямата част от аптеките в Благоевград

Тази сутрин обиколихме 8 аптеки в Благоевград, както част от големи вериги, така и малки. Обиколихме ги в търсене на противогрипни ваксини – не намерихме в нито една от тях. Фармацевтите ни увериха, че са дали заявка и в зависимост от наличността в..

публикувано на 29.09.20 в 09:38

Първи сватбен танц– необходимост, зрелище, мода или традиция?

Отговорът не е едностранен, но едно е сигурно – той съществува и е част от ритуалите. Като за начало се започва с избор на песен. „ Музиката е възможно най-различна. Най-добре е да е песен, която наистина харесвате. Да не е клише...

публикувано на 28.09.20 в 20:06
Румен Томов

Правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов не са прекратени

Правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов не са прекратени. Това потвърди той пред Радио Благоевград, след решението на  Конституционния съд, които отхвърли искането за обявяване на текстове от Закона за местното самоуправление и местната..

публикувано на 28.09.20 в 17:10