Теми от деня


Славин Славчев и как мечтите стават реалност

„Не е лесно“, но мечтите ни водят напред, дори и тези мечти, за които не сме имали смелост да мечтаем. Доказателство за това е талантливият Славин Славчев. Младият изпълнител получи като подарък песен от популярния композитор Румен Бояджиев, един..

публикувано на 27.09.20 в 16:02

„Пирин“ /Гоце Делчев/ - с първа домакинска победа

В  мач от 8-я кръг на Югозападната футболна лига отборът на „Пирин“/Гоце Делчев/ постигна първа домакинска победа ,като се наложи с класическия резултат 3:0 над „Велбъжд“/Кюстендил/. Домакините водеха още на полувремето с 1:0, а след 60-та минута..

публикувано на 27.09.20 в 13:50

Ивайло Шопски: На 5 октомври, в 16:00, ще представим в Благоевград филм за войводата Стоян Мълчанков

"На 5 октомври, понеделник, в 16 часа ще гостуваме в музея в Благоевград, където ще представим нашия нов документален филм, посветен на войводата Стоян Мълчанков . Филмът се казва "Премълчаното за войводата Мълчанков", защото дойде време – след толкова..

публикувано на 27.09.20 в 13:38

Капка Касабова: Можем да разчитаме само на разказа в първо лице, единствено число

  Полското издание на „Граница“, заедно с още шест важни книги на източноевропейски автори в превод на полски, е включена в краткия списък на престижната Централноевропейска литературна награда „Ангелус“ във Вроцлав. При предишното си издание наградата бе..

публикувано на 27.09.20 в 13:13
Стефан Дечев

"Заев, Борисов, Делчев" с доц. Стефан Дечев

"Лично аз се отнасям по-скептично към една подобна среща, тъй като нищо друго в медийната среда в България и Македония напоследък не ми говори в полза на някакво разбирателство" – това каза в началото на коментара си по повод предложената от македонския..

публикувано на 27.09.20 в 13:08

Румен Драганов: В кризата най-добре се справят семейните хотели и къщите за гости

В световния ден на туризма - 27 септември, Румен Драганова - директор на Института за анализи и оценки в туризма, изпълнителен секретар и на Българския туристически съюз анализира постиженията и трудностите в бранша през летния сезон в условията..

публикувано на 27.09.20 в 10:04

„Пирин“ с трета поредна победа!

В мач от 8-я кръг на Втора футболна лига на стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград „Пирин“ разгроми „Нефтохимик“ (Бургас) с 4:0 с два гола на Преслав Йорданов, един на Красимир Станоев и автогол на Вълчан Чанев от състава на гостите. С 8 отбелязани..

публикувано на 26.09.20 в 14:01
Малина Томова

Силвия Чолева: Малина Томова беше коректив

Думите на Силвия Чолева са част от нейния разказ за Малина Томова , излъчен в предаването за литература на Радио Благоевград "Страници", с водещ Валентин Дишев – един опит за портрет на изключителния човек, поет, издател, създател на киноразкази, свързал..

публикувано на 26.09.20 в 13:41

Станаха известни номинираните за Национална награда "Христо Г. Данов"

Късно следобед, днес Министерство на културата обяви номинираните за Национална награда "Христо Г. Данов" за принос в националната книжовна култура. Сред тях – в категорията "Автор на българска художествена литература" е Здравка Евтимова – за книгата си..

публикувано на 25.09.20 в 23:40

Творби на Калина Тасева гостуват в Благоевград

След 38-годишно прекъсване, творби на Калина Тасева отново гостуват в Благоевград. Тази вечер, при голям интерес, в Градската художествена галерия бе открита самостоятелна изложба на голямата българска художничка. Експозицията  включва творби,..

публикувано на 25.09.20 в 19:36