Теми от деня


Творби на Калина Тасева госуват в Благоевград

След 38 години творби на Калина Тасева отново гостуват в Благоевград. Тази вечер при голям интерес в Градската художествена галерия бе открита самостоятелна изложба на голямата българска художничката. Експозиция включва творби, създадени през..

публикувано на 25.09.20 в 19:36

След сигнал на Радио Благоевград бе решен важен проблем на безопасното движение

Слушателка сигнализира, че  има сериозен проблем с безопасното движение на кръстовището на улиците „Славянска“ и „Дойран“ в Благоевград. Леко завъртян светофар обърква шофьори и пешеходци. Тя е станала свидетел на ситуация, при която..

публикувано на 25.09.20 в 18:05

На 30-ти октомври темата за аквапарка на Благоевград ще влезе отново за разискване

Вече три години стои затворен аквапаркът в Благоевград. Фирмата концесионер отдавна не заплаща задълженията си към Община Благоевград. Съоръженията не се използват. Заради това, че обектът на практика е изоставен от фирмата- концесионер, той..

публикувано на 25.09.20 в 18:02

Благоевградски политици: Не беше изненада решението на КС по казуса с кмета на Благоевград Румен Томов

Вчера Конституционният съд се произнесе, че разпоредба от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свързана с прекратяване пълномощия на кметове при участие в търговски дружества, не е противоконституционна. Припомняме, че..

публикувано на 25.09.20 в 11:04

102 сигнала срещу работодатели отчита мобилното приложение на КНСБ

Седмицата от 21 до 25 септeмври е посветена на  европейската кампания за деклариран труд. „ Проблемът с нарушаване на правата на работното място не е нов. КНСБ повече от десет години с различни инициативи и кампании се бори с нарушаване на..

публикувано на 24.09.20 в 15:09

Митове и легенди оживяха днес в благоевградската библиотека

Легенди за митични и приказни същества оживяха днес в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Четвъртокласници от Второ основно училище се включиха в поредната инициатива на библиотеката, в рамките на Европейските дни на наследството,..

публикувано на 24.09.20 в 14:45
Обединената чета на мичман Тодор Саев и Никола Лефтеров, взела участие в Горноджумайското въстание.

Иван Стоянов: Десетилетия за Горноджумайското въстание се споменаваше мимоходом

В тези дни (в продължение на около месец и половина след 23 септември) на 1902 година се провеждат акциите и водят сраженията на въстание, останало в историята като "Горноджумайското" (в някои източници е назовавано и "Горноджумайско-Петричко")...

публикувано на 24.09.20 в 12:11

Приключенци и родолюбци тръгват отново „По стъпките на Самуиловите войни“

Въпреки епидемиологичната обстановка, която е удължена до края на ноември, Седми национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите войни“ тази година ще има. Събитието ще се проведе на 4 октомври, неделя, при спазване на всички мерки...

публикувано на 24.09.20 в 11:59

Удължават преходната национална помощ за тютюна до 2022г.

Преходната национална помощ за тютюна ще се изплаща със сигурност още две години, до 2022г. включително, това е една от добрите новини за тютюнопроизводителите, които съобщи за Радио Благоевград Цветан Филев, председател на Националната асоциация на..

публикувано на 24.09.20 в 11:55

Петричани в дарителска кампания „Книгодаряване“

Активно участие на петричани в национална благотворителна кампанията по книгодаряване. Събраните книги ще бъдат дарени в местно тетевенско читалище, разказа за Радио Благоевград организаторът на инициативата Филип Зуберски: „ Заедно с..

публикувано на 24.09.20 в 09:51