Теми от деня


Проф. Сотир Марчев

Кардиологът проф. С. Марчев: Обичайте близките си хора, любовта помага на сърцето

Проф. Сотир Марчев, началник на Клиниката по кардиология в Медицинския институт на МВР – София гостува на рубриката „В ритъма на сърцето“ на Радио Благоевград – БНР. Той коментира аритмиите – причините за появата им, симптомите, лечението ...

публикувано на 25.02.20 в 14:43

Д-р Радосвета Стаменкова: По темата за секса трябва да се говори открито и без лъжи

Програмата "Таралежи" в Перник продължава. До обрата се стигна след категоричната подкрепа за обучението от много организации и институции и подписка на родителите в 7-мо основно училище в областния град. И въпреки това остава отворен въпросът..

публикувано на 25.02.20 в 12:29

DJ CASS – първата жена диджей в българския хип хоп

„ Когато си избрах артистичен псевдоним, исках от името ми да не се разбира, че съм жена “. Това казва първата жена диджей в хип хопа в България – DJ CASS. Истинското и име е Кристина и е от София. Тя е от хората, които не влизат в..

публикувано на 25.02.20 в 10:20

Алпинистът и веган Атанас Скатов от първо лице

Атанас Скатов е първият българин изкачил четири осемхилядника само за един сезон. Вече 11 пъти е изкачвал осемхилядници, включително връх Еверест два пъти. „ Първият ми смислен преход бе преминаване на Ком-Емине, през 2010 година. Бях с..

публикувано на 25.02.20 в 09:31

До месеци изграждат паметник на Левски в Петрич

След близо две години и редица благотворителни инициативи в Петрич ще бъде изграден бюст -паметник на Апостола. Идеята подеха момчетата от фен клуб „Левски“ в южния град и бе подкрепена от хиляди хора. „ Фирма, която пожела да запази анонимност,..

публикувано на 24.02.20 в 22:42

Защо в България алпийскийските гидове се броят на пръсти

Миналата седмица в Банско се проведе модул от обучението на алпийските водачи, които  искат да имат диплома, призната в целия свят. Tова е своеобразна академия на Международния съюз, обединяващ всички асоциации на алпийските гидове, в която се..

публикувано на 24.02.20 в 15:34

Искра Михайлова: Вариантът на правителството за АМ “Струма“ през Кресна е най-прагматичния

Жители на Кресна, подкрепени от екоорганизации и сдружения, се обединиха в протест пред сградата на Европейската комисия в столицата. Местните хора се обявят за спасяване на хората и природата на Кресна и Кресненски пролом от планирания строеж на..

публикувано на 24.02.20 в 13:20
Кремена Димитрова

Тук съм живял и тук живеят мечтите ми

Чужденецo, тази е, тази е моята родина, тук съм живял и тук живеят мечтите ми.   Тези думи на Пабло Неруда, така красиво изречени, са в началото и в центъра на новия роман на Исабел Алиенде „Цвят продълговат в..

публикувано на 23.02.20 в 18:45

Кирилка Димитрова: Има слънце и земя за всички в този свят

„Бог е създал в своята градина цветя различни по вид, цвят, ухания. Има слънце и земя за всички в този свят.“ Това е едно от посланията на ромската писателка Кирилка Димитрова. Наскоро в Благоевград тя представи своя роман „Орисия“. Автобиографичен..

публикувано на 23.02.20 в 15:00

“Марек“ загуби, но не се предаде!

  Волейболистите на „Нефтохимик“ (Бургас) се поздравиха с 15-а победа в Суперлигата, след като надделяха  много трудно като гости над “Марек Юнион Ивкони“ с 3:2 гейма  (25:16, 17:25, 25:21, 18:25, 15:10) в двубой от 17-и кръг. Бургазлии остават..

публикувано на 23.02.20 в 10:35