Приемна в ефир


„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Доброволчеството - мисията е възможна. Втори месец доброволци чистят в почивните си дни занемарения Аквапарк в Благоевград. Заразно ли е добротворчеството? Ще ни кажат инициаторите Джими Хорн и неговата съпруга Евдокия Николова, както и Ралица..

публикувано на 22.02.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Платен годишен отпуск – права и задължения на работниците и служителите. Разговор с Николета Лазарова, адвокат и университетски преподавател, със Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда" Благоевград и със съдия Калина Иванова,..

публикувано на 14.02.24 в 18:00

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Защо в Благоевград са малко желаещите да се включат във втория етап на европейския проект за енергийно обновяване на жилищните сгради? По темата ще разговаряме в студиото с Елена Михова от Областния информационен център, с Георги Ивановски, директор..

публикувано на 08.02.24 в 08:10

"Приемна в ефир" с Ваня Бахчиванова

За мисията всяка българска двойка да има шанс за свое дете: Над 145 000 семейства в България се нуждаят от асистирана репродукция, за да сбъднат мечтата си да станат родители. За дългия и тежък път на инвитро процедурите и зачеването с дарена..

публикувано на 01.02.24 в 08:58

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Предстои провеждането на Национална конференция на тема „Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения“. За предизвикателствата, перспективите и мерките в борбата с трафика на хора ще разговаряме с Даниела Савеклиева,..

публикувано на 25.01.24 в 08:10

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

            „Подари време“ – кампанията, която ни вдъхнови да създадем платформа и нова рубрика в ефира на Радио Благоевград. Как един жест на внимание може да промени живота на хора, намиращи се в ситуация на социална изолация. По темата ще..

публикувано на 18.01.24 в 08:10

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Тема: Нови моменти в социалното законодателство. Гости на предаването ще бъдат: Мими Велчева, началник отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ в Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград и Росен Китанов, главен социален работник в отдел..

публикувано на 11.01.24 в 08:15

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Тема: Най-честите нарушения на трудовите права на работниците или служителите през 2023 година. Коментар на Николета Лазарова, адвокат и университетски преподавател, Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда„ Благоевград и Силвия..

обновено на 04.01.24 в 08:10

„Приемна в ефир“ на 21 декември 2023 г. с Райна Ванчева

„Да сътворим надежда за света“. За потребността да правиш добро ще говорим в студиото с Венко Папалюгов - президент на Ротари клуб Благоевград Център,  с Борислав Къдреков - паст президент на клуба и със Симона Иванова, поведенчески терапевт и..

публикувано на 21.12.23 в 08:10

„Приемна в ефир“ на 7 декември 2023 г. с Райна Ванчева

Споделяме с приятели инициативите и настроението преди предстоящия рожден ден на Радиото на Югозапада. Дългогодишно е партньорството ни с екипа на Камерна опера Благоевград. Лина Ангелова - директор на културната институция, Красимир Топалов – главен..

публикувано на 07.12.23 в 08:10