Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбит е офисът на БСП в град Батановци

   Кофа за боклук е била хвърлена срещу витринното стъкло на  клуба на столетницата в града. Към този момент няма информация за извършена кражба от местната централа на социалистите. Вандалският акт е извършен през нощта, в навечерието на областната конференция на БСП за определяне на кандидати за евродепутати, която се провежда днес в Перник.

    На форума в Перник присъства Илияна Йотова. Сред участниците е и Георги Първанов, който разбуни духовете сред червените с рестарта си на проекта АБВ. „Моля другаря Първанов да върже пушката на стената” призова от трибуната областният председател на БСП Ненко Темелков. Думите му накараха Първанов да се усмихне. „В Перник през 2005 година се явихме на местните избори като БСП1 и БСП2. Постигнахме не лоши резултати за листите и плачевен резултата за кмет на Перник. Антоанета Георгиева спечели изборите",- каза Темелков и призова за единение. Това е и най-честият призив, който се чува в изказванията на делегатите до момента.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опасни вещества откриха в склад в Перник

Голямо количество опасни вещества са открити в склад в Перник. Сред отровите е имало и живак с чистота 99,99%, съобщиха на брифинг от Районната прокуратура в Перник. По случая е образувано е досъдебно производство, а разследването се води от Националното следствие. Досъдебното производство е образувано след постъпили на 22 април..

публикувано на 29.05.24 в 16:36

Нови спирки на градския транспорт в Благоевград

Нови спирки и промяна на маршрута на част от съществуващите градски и междуселищни автобусни линии влизат в сила от 1 юни. Промените предвиждат по-голяма свързаност и достъпност на селата Долно Българчево и Горно Лешко в община Благоевград. От следващия месец жителите на двете населени места ще могат ежедневно да пътуват от и до областния център с..

публикувано на 29.05.24 в 15:51

Детска градина №1 „Ведрица“ празнува 75-годишнина

Детска градина „Ведрица“ отбелязва днес своя юбилей с тържествен концерт под мотото "Приятелство без край" в зала „Яворов“. Детското заведение отваря врати през 1949 г. и е първото в община Благоевград. „Да бъдеш директор на първата детска градина в Благоевград е голяма отговорност, мисия, отдаденост и любов“, каза Антоанета Григорова...

публикувано на 29.05.24 в 14:14

Променят движението при 16 км на АМ „Струма“ в посока София

От  днес се променя организацията на движението при 16-ти км на АМ „Струма“ в посока София за всички автомобили. Заради ремонтни дейности по авариралата на 28 април подпорна стена се ограничава движението в дясната активна лента, като трафикът ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата лента. Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а..

публикувано на 29.05.24 в 12:25

Стана ясна причината за пожара в сградата на Община Кресна

Извършване на огневи работи (монтаж на метална решетка на прозорец) в санитарно помещение на третия етаж на сградата е довело до пожара в сградата на Община Кресна, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Благоевград.  Припомняме, че около 09:44 часа вчера е получен сигнал за пожар в административната сграда на община Кресна. Произшествието е..

публикувано на 29.05.24 в 11:33
Първите три газови когенератори бяха пуснати в експлоатация през есента

Нова инсталация ще бъде изградена на площадката на "Топлофикация Перник"

Нова когенераторна инсталация ще бъде изградена на площадката на „Топлофикация Перник”. Дружеството е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 7 млн. лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти е 13 юни. Новата когенерация ще бъде разположена в близост до пуснатите в експлоатация през есента три газови когенератори. В ноизграденото хале ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Безплатни прегледи за множествената склероза в Благоевград

В световния ден за борба с множествената склероза 30.05.2024 г. от 10.30 до 17.30 в Зала 5, в сградата на Община Благоевград, по инициатива на Сдружение „МС СВЯТ“ и съдействието на Община Благоевград, ще бъдат извършвани безплатни профилактични прегледи от водещи специалисти в различни области. Инициативата събира експерти от няколко области в..

публикувано на 29.05.24 в 10:57