Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новопостроената детска градина в град Батановци

 

Старата сграда беше съборена след силното земетресение в Перник на 22 май 2012 година. За изграждането на нов дом на децата от Батановци Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 960 000 лева.  Лентата на новата двуетажна сгрда бе прерязана официално днес от кмета на Перник Росица Янакиева. „Щастлива съм, че с усилията на всички успяхме  да направим тази нова сграда, да създадем условия, в които децата да се чувстват спокойни и защитени”, заяви на откриването Янакиева. На празника присъстваха народните представители Ирена Соколова и Делян Добрев от ГЕРБ, заместник- областният управител Кирил Леонов, общински съветници. „Днешният празник и откриването на новата детска градина са символ на това как заедно и в единение можем да успеем. Нека днешният ден бъде едно прекрасно начало”, каза Ирена Соколова. Новото детско заведение, което носи името на първата жена космонавт Валентина Терешкова, се посещава от 100 деца на възраст от 1 до 7 години. Те са разпределени   в четири групи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЮЗУ „Неофит Рилски“ утре ще остане затворен

 Въпреки решението на браншовите синдикати в сферата на висшето образование да отложат националния протест  в София на 20 май,  повечето държавни университети утре няма да  отворят врати.   Сред тях е и Югозападният университет в Благоевград.  Синдикалните структури в университета потвърдиха, че  въпреки направената организация за участие в..

публикувано на 19.05.24 в 15:07

Благоевград ще се включи в Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ и СПИН

19 май е Международен мемориал на свещи за жертвите на СПИН.  Събитието се провежда всяка третата неделя на м.май и се организира от хора, живеещи с ХИВ от 1983 г. насам.  Това е специално време от годината, за да се помнят онези, които са загубили живота си от СПИН, което помага за мобилизирането на общностите и разбива стигмата около болестта...

публикувано на 19.05.24 в 14:20

АУБ връчи дипломите на випуск 2024

На тържествена церемония бяха връчени дипломите на випуск 2024 на АУБ. За първи път от 30 години насам абсолвентите получиха своите дипломи не както обикновено на открито, а в спортната зала на АУБ заради лошото време. То обаче не успя да помрачи празничната атмосфера. Близки, родители, официални гости присъстваха на най-тържествения момент за..

публикувано на 19.05.24 в 13:09

Възстановено е движението по пътя Банско-Гоце Делчев

Възстановено е движението по пътя Банско - Гоце Делчев при 60-ти км в района на с. Места, където по-рано днес имаше ограничение, поради катастрофа. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 19.05.24 в 12:45

Започва „Дупница денс фест“

Шестнадесетото издание на “Дупница денс фест” се провежда днес, като част от “Майските празници на културата”.  Организатор е основателят на “Денс машийн” Александър Димитров. Участват танцьори от Дупница, София, Благоевград, Враца, Шумен, Гоце Делчев. Те демонстрират изпълнения в стил хип-хоп, брейк и модерни танци. Поради лошото време фестивалът..

публикувано на 19.05.24 в 09:26

Сашко от Перник отново се изгуби, откриха го за по-малко от час

Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за 9 дни в гората, беше издирван отново от полиция и жандармерия. За щастие, момчето бе намерено за по-малко от час. Това съобщи БиТиВи. Сигнал е получен вчера в 17:45 часа от бащата на Сашко, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир детето се е загубило. В 18:40 часа Сашко е намерен..

публикувано на 19.05.24 в 09:11

Дъждовно време

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°.

публикувано на 19.05.24 в 07:37