Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха новопостроената детска градина в град Батановци

 

Старата сграда беше съборена след силното земетресение в Перник на 22 май 2012 година. За изграждането на нов дом на децата от Батановци Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 960 000 лева.  Лентата на новата двуетажна сгрда бе прерязана официално днес от кмета на Перник Росица Янакиева. „Щастлива съм, че с усилията на всички успяхме  да направим тази нова сграда, да създадем условия, в които децата да се чувстват спокойни и защитени”, заяви на откриването Янакиева. На празника присъстваха народните представители Ирена Соколова и Делян Добрев от ГЕРБ, заместник- областният управител Кирил Леонов, общински съветници. „Днешният празник и откриването на новата детска градина са символ на това как заедно и в единение можем да успеем. Нека днешният ден бъде едно прекрасно начало”, каза Ирена Соколова. Новото детско заведение, което носи името на първата жена космонавт Валентина Терешкова, се посещава от 100 деца на възраст от 1 до 7 години. Те са разпределени   в четири групи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

На първо четене: Пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравето, с които се налага пълна забрана върху продажбата, включително онлайн, на райски газ (диазотeн оксид) и пълнители за него на физически лица без оглед на възрастта им, пише БНР. Остава разрешена само продажбата за юридически лица за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост по..

публикувано на 31.07.24 в 16:14

Продължава борбата с двата горски пожара в Югозапада

Продължава гасенето на двата горски пожара в Югозападна България, където на терен работят 30  екипа на противопожарните служби от Благоевград, областта и столицата, военнослужещи. В битката с огъня в Малешевска планина, където вчера бяха евакуирани над 120 жители на високопланинските села Цапарево и Кърпелево, отново се включиха френските самолети, а..

публикувано на 31.07.24 в 15:49

Улични ремонти в община Самоков, асфалтиране и в Боровец

През този строителен сезон се извърши подмяна на водопроводи и ремонт на улици в Мала Църква, Маджаре и Говедарци, съобщават от Община Самоков. Вече са подменени тръбите на водопровода на четири улици в Говедарци. Цялостно се асфалтираха ул. „Борис Хаджисотиров” и ул.„Кирил и Методий”, а на ул. „Александър Стамболийски” се направи текущ ремонт. В Мала..

публикувано на 31.07.24 в 15:01

Спортни занимания за децата и през август в Благоевград

Община Благоевград и спортните клубове на територията на областния център с нова спортна програма за безплатни занимания за ученици от 1 до 12 клас през м. август. Тренировките ще стартират от 1 август /четвъртък/ и ще продължат до края на месеца. Учениците от всички училища ще могат да посещават различни видове спорт, сред които:..

публикувано на 31.07.24 в 14:30

„Ваканция на село“ – ваканцията, която връща към истинското детство

За малки и по-големи деца няма нищо по-хубаво от лятната ваканция. Периодът, в който свободно децата да играят и да се забавляват. В тази връзка  кметство село Брежани и Читалище „Христо Ботев“  организират за малките си жители едно интересно и забавно лято, наречено  „Ваканция на село“. С редица мероприятия ще бъде запълнена забавната ваканция на..

публикувано на 31.07.24 в 14:27

Велоклуб "Добринище" организира велопоход "Пирин"

Велоклуб "Добринище" обявява организирането на велопоход "Пирин" по случай своята десетгодишнина. Събитието ще се състои на 3 август 2024 г. и е отворено както за членове на клуба, така и за всички граждани, желаещи да се включат. Маршрутът започва в 8:00 ч. от центъра на Добринище, а крайната му точка е в местността Харами бунар. Общата дължина..

публикувано на 31.07.24 в 14:20

Ситуацията с пожарите в Благоевградско е тежка, но няма опасност за населени места

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов определи ситуацията с пожарите в област Благоевград като доста тежка, но успокои, че към момента няма опасност за населени места: "Лошото е, че вероятно през днешния ден също ще има високи температури. Единствено се молим да няма този вятър, който беше вчера и който много бързо разпали това огнище между..

публикувано на 31.07.24 в 14:14