Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С мобилни екипи събират данъци в Дупница

 

Данъчни експерти и служители на контролното звено към Община Дупница приканват фирмите, длъжници към общинската хазна, да се издължат. Мобилни екипи обикалят офисите на юридическите лица с неплатени местни данъци на стойност над 2 000 лева, съобщи кметът Атанас Янев. Ефектът от новия стил на работа бил налице още след първия ден, когато в хазната постъпили 17 хиляди лева.

Инициативата е подета от местната управа поради недостатъчната събираемост на местните данъци и такси. „Нужни са средства, за да довършим най-важните строежи, които гражданите очакват“, каза Атанас Янев. Като приоритет той посочи завършването на детска градина №1, центъра за деца с увреждания в детска градина „Калина“ и новата спортна зала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът Апостолов за проверката на ГДБОП: Нищо не ме притеснява

ГДБОП прави проверка в Община Симитли. Специализираната операция е започнала тази сутрин в администрацията. Проверяват се документи, разпитват се свидетели. Проверката касае европроект за социални асистенти на стойност 400 000 лева. „Проверката в Община Симитли е с прокурорска заповед, разпитани бяхме аз и ръководителят на проекта. Има..

публикувано на 25.09.24 в 16:03

В Благоевград: Заседание на Областната комисия по транспорт

Днес в Областна администрация Благоевград се проведе заседание на Областната комисия по транспорт, председателствано от областния управител Георги Динев. Заседанието бе свикано във връзка с постъпили предложения от кмета на община Петрич за промени в областната и републиканската транспортна схема и бяха разгледани от членовете на комисията...

публикувано на 25.09.24 в 15:46

Задържаният за убийството в пернишкото село Расник е привлечен като обвиняем

Задържаният за извършеното снощи убийство в пернишкото село Расник 74- годишен местен жител е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата.  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за неговата виновност. Повдигнато му обвинение за умишлено убийство и е задържан за срок до 72 часа. Изготвено е искане за вземане на мярка за..

публикувано на 25.09.24 в 15:30

По-малко кандидат-депутати в Кюстендилско

125 души са кандидат-депутатите от област Кюстендил за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 27 октомври 2024 година. В сравнение с предходните избори за парламент те са по-малко. Кандидатите през месец юни са били 157. За предстоящият парламентарен вот в Кюстендилска област са регистрирани 26 кандидатски листи. От тях 17 са..

публикувано на 25.09.24 в 15:07

221 от Благоевградско се борят за 11 места в 51-вия парламент

221 са кандидатите за народни представители от Благоевградски многомандатен избирателен район, който изпраща 11 депутати в Народното събрание. До крайния срок вчера Районната избирателна комисия регистрира общо 17 партии и 9 коалиции.  Най-много кандидати за 51-вото НС - девет, има от малката община Якоруда.  Четири партии са регистрирали само по един..

публикувано на 25.09.24 в 14:05

50-ти музикален сезон на Камерен оркестър "Орфей"

Камерен оркестър "Орфей” с диригент Райчо Христов открива тази вечер юбилейния си 50-ти музикален сезон. Концертът ще започне в 18 часа в Тържествената зала на Минна дирекция в Перник. В програмата на концерта са включени класически произведения от световноизвестни композитори, както и от български автори, които са изиграли ключова роля в музикалното..

публикувано на 25.09.24 в 12:28

Ремонтираха уличен водопровод в село Дагоново

Само за два дни екипите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград извършиха основен ремонт на уличен водопровод в село Дагоново, община Белица. Ремонтните дейности стартираха на 20 септември, като в участъка с дължина 200 метра работиха два екипа. Още в първия ден бяха положени 150 метра нов водопровод, като бяха инсталирани 8 броя..

публикувано на 25.09.24 в 11:55