Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира укрепването на свлачището в с. Елешница

 

Стартира укрепването на свлачището в с. Елешница, община Разлог, което е едно от най-опасните в района и засегна сериозно селскостопански и жилищни сгради. Общата стойност на ремонтните работи е в размер на 226 366 лева. Строително-монтажните работи се изпълняват по одобрен за финансиране проект по Оперативна програма „Регионално Развитие 2007-2013 г.”


„Започна изграждането на подпорна стена с дължина 118 м, с височина 2,50 м и широчина на пътното платно 4,50 м на улица над кв. 41 по плана на с. Елешница. Изграждането на защитната стена ще осигури безопасността на жителите и на тяхната собственост. Това е и превантивна мярка за предотвратяване свличането на нови земни маси.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог.


Чрез реализирането на общинския проект ще бъде предотвратен рискът от нови разрушителни процеси за жилищни и стопански сгради на семейства, чиито жилища са в близост до района на свлачището, което датира от средата на миналия век. Несъмнено ще се повиши и достъпността на населеното място и подобряване безопасността на пътна отсечка, осигуряваща входно-изходни функции между с.Елешница и общинския център гр.Разлог.


Предвижда се изграждането на нова асфалтова настилка и изграждане на тротоар за пешеходци от страна на жилищната зона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ние, потребителите" предупреждава за недобросъвестни практики

Въпреки обявеното от търговците намаление на цените на всичко, някои стоки са на редовните им цени, обобщават от онлайн платформата "Ние, потребителите". В някои случаи на етикета е изписана само старата цена без обозначение, че има намаление. Има и магазини с обявено намаление, но се оказва, че то не е валидно за всички артикули. В поредната..

публикувано на 27.08.24 в 10:43

Ще има по-малък среден добив на зърно в Европейския съюз

Европейската Службата за наблюдение на културите (MARS) намали повечето си прогнози за среден добив на зърно за Европейския съюз тази година, особено що се отнася до царевицата, тъй като горещото време продължава да оказва влияние върху културите в Югоизточна Европа, включително България, съобщи агенция Ройтерс.  В публикуван месечен доклад на..

публикувано на 27.08.24 в 09:48

Радев подписа указите за назначаване на кабинета "Главчев 2" и за изборите

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев от днес, съобщиха от "Дондуков"2. Временната власт трябва да подготви предсрочните избори. С друг указ държавният глава насрочи за 27 октомври вота за 51 - во Народно събрание. Премиерът и министрите ще положат клетва в парламента днес...

публикувано на 27.08.24 в 09:41

Парламентът заседава извънредно, за да се закълне новото правителство

Очаква се днес да се проведе извънредно заседание на парламента, за да се закълне новото служебно правителство на Димитър Главчев. В новото служебно правителство с премиер Димитър Главчев има само три промени – нови са министрите на вътрешните и на външните работи, както и на транспорта.  Именно промяната на върха в МВР беше залогът за одобрението на..

публикувано на 27.08.24 в 09:15

Продължава гасенето при Черни връх, локализираха пожара над Пастра

Продължава гасенето на пожара в Рила при Черни връх. Очаква се и днес в гасенето да се включи хеликоптер. Над 50 дка са засегнати вече от огъня. Това каза за Радио Благоевград директорът на ДГС „Дупница“ Атанас Диманков. Към мястото на пожара тази сутрин тръгнаха над 80 човека – от трите горски стопанства, от НП „Рила“, днес са се включили и..

публикувано на 27.08.24 в 08:19

До 35 градуса във вторник

Днес до обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителни увеличения на облачността ще има над северните и източните части от страната. На места, главно в Североизточна България, ще превали и прегърми.  Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

публикувано на 27.08.24 в 07:19

Продължава битката с огъня край пернишкото село Расник

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. Целият наличен състав на Пожарната е на място. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов. Рамо до рамо с огнеборците са горски служители,аварийно –спасителното звено в..

публикувано на 26.08.24 в 19:12