Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Баничан си има нов кмет

 

Село Баничан си има нов кмет. Досегашния такъв – Карамфил Славчев е подал оставка. Кметът на с.Баничан Карамфил Славчев се е отказал от кметския пост по лични причини, тъй като има частен бизнес. С решение на общинската избирателна комисия неговите правомощия се прекратяват. Новият кмет на Баничан е досегашния секретар на кметството – Никола Мудев. Той е назначен с решение на общински съвет ГД. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация, след като до следващите местни избори остава по-малко от година, кметът не се избира от народа с частичен вот, а с решение на местния парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Арестуваха мъж за домашно насилие

С полицейска заповед кюстендилски полицаи задържаха 38-годишен мъж заради това, че е упражнил домашно насилие. Престъплението е извършено в жилище в кюстендилското село Горна Брестница,  обитавано от задържания и партньорката му. В Районното управление в Кюстендил е образувано по случая досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата, съобщиха..

публикувано на 05.08.24 в 14:21

На места огънят в Славянка пълзи надолу по склона, няма опасност за близките села

Усилията на огнеборците – пожарникари, горски служители и военни активно са насочени към източния фронт на пожара в планина Славянка. Очаква се по-късно през деня в гасенето да се включат двата испански самолета, които пристигат у нас днес. Те са с по-голяма товароносимост от шведските, каза директорът на ЮЗДП, инж. Валентин Чамбов. Той посочи, че..

публикувано на 05.08.24 в 14:06

Мъж от село Студена е задържан за домашно насилие

28-годишен мъж от пернишкото село Студена е бил задържан за 24 часа заради домашно насилие, съобщиха от полицията. По данни на подалата сигнал срещу него жена от месец март досега той ѝ посягал системно, като последният случай на насилие е от 2 август. Двамата нямали брак, живеели на семейни начала. От жилището, което обитавали полицаите иззели брадва..

публикувано на 05.08.24 в 13:29

Ремонтират ученическото общежитие село Раждавица

За 1 милион 366 хиляди и 964 лв. по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде ремонтирано общежитието към началното училище "Св. св. Кирил и Методий" в кюстендилското с. Раждавица. Предстои да бъдат направени топлоизолация на сградата и покрива, подмяна на дограмата, което да осигури по-добри битови условия за децата. Ще бъде изградена и соларна..

публикувано на 05.08.24 в 12:30

Задължителна дезинфекция на влизащите от Гърция автомобили

От тази нощ всички автомобили, влизащи от Гърция към България  преминават през задължителна дезинфекция заради чумата по дребните преживни животни. Най-близките огнища в южната ни съседка са в района на Комотини. Шофьорите на тежкотоварните камиони се оплакват от  разбития терен  в зоната за дезинфекция на Кулата: "Дезинфекцията я минаваш задължително,..

публикувано на 05.08.24 в 12:23

Ограничено е движението по пътя Благоевград-Покровник

Временно движението по пътя Благоевград - Покровник е ограничено и в двете посоки поради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут, Благоевград- Зелен дол,  кръгово  движение към Покровник и обратно. Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 05.08.24 в 12:01

Разследват причините за пожара в Невестинско

Досъдебно производство е образувано в Районно управление на МВР в Кюстендил за изясняване на причините за възникването на пожара в землищата на селата Църварица и Илия. Уведомена е прокуратурата, съобщиха от полицията в Кюстендил. Г асенето на пожара, който възникна на 2 август, продължава. На място са екипи на пожарните служби и горските..

публикувано на 05.08.24 в 10:47