Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За обезщетение от 1 лев претендира лидерът на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев

 

За обезщетение от 1 лев претендира лидерът на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев, който заведе дело за обида срещу председателя на местния парламент. Дупнишкият районен съд днес даде хода на първото заседание, а съдия Анета Илинска прикани подсъдимия Венчо Златанчев да се извини на опонента си.

“Целта ми е да върна добрия тон в политиката”, обясни на пресконференция днес иска си Росен Тимчев. Той настоява да получи публично извинение от Златанчев за квалификацията “убиец на онкоболни”, изречена на сесия на Общинския съвет. Обидата била провокирана от сигнал, подаден от председателя на ГЕРБ, по повод евентуални злоупотреби на съпругата на Златанчев, която е счетоводител в местната детска градина и се възстановява от онкологично заболяване. Днес Тимчев определи управляващите в курортния град като “добре организирана група, която се занимава с източване на общински и европейски средства”. Той обаче не уточни кои представители на властта визира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МОН публикува резултатите от матурите и от НВО

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4 клас. Резултатите могат да се видят на сайта infopriem.mon.bg. Проверката става с входящ номер и идентификационен код. Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата матура по български език и литература, а..

публикувано на 06.06.24 в 16:17

Ден на физиката в Благоевград

Ученици и учители от 16 училища от област Благоевград се включиха с различни проекти и експерименти в днешния Ден на физиката, който се проведе в Младежкия дом в Благоевград. Форумът бе организиран от РУО Благоевград и АУБ. Началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов откри събитието, като благодари на всички ученици и учители за..

публикувано на 06.06.24 в 15:24

Над 800 любители на фолклора на фестивал в Сандански

Традиционният фестивал "Хоро край Пирина" ще завладее Сандански на 8 юни. На финала е подготовката за събитието, в което ще се включат над 800 участници от страната и чужбина, и ще се потопят в магията на танца и фолклора. „Над 25 състави са заявили участие от страната и ще има две групи от РС Македония“, каза един от организаторите, Ралица..

публикувано на 06.06.24 в 14:34

Въздушната линейка пристигна в град Сандански

Въздушната линейка пристигна по спешност в Сандански. Хеликоптерът кацна на градския стадион малко след 13 часа, след като е постъпило искане за въздушен транспорт в Регионалния координационен център  - Благоевград от МБАЛ-Сандански.  Искането е постъпило в 10.28 ч., каза за Радио Благоевград директорът на ЦСМП, д-р Красимир Михайлов.  "РКЦ..

публикувано на 06.06.24 в 13:29

Бюлетините отпътуваха за общините в област Благоевград

Тази сутрин бюлетините и изборните книжа за вота 2 в 1 на 9 юни отпътуваха от помещението до Музея на водата в Благоевград за общините в Пиринско. Представители на районната избирателна комисия и на областната администрация придружават изборните книжа и хартиените бюлетини. Вече тече разпределението на бюлетините в общините в област Благоевград по..

публикувано на 06.06.24 в 11:58

Задържаха мъж за хулиганство в Перник

35-годишен перничанин е задържан за хулиганство. В рамките на 10-15 минути през изминалата нощ той нанесъл побой на няколко човека и увредил два автомобила, съобщават от полицията. Мъжът отказал тестове за алкохол и наркотици, но дал кръвна проба за химично изследване. Около 30 минути след полунощ 35-годишният мъж спрял с автомобила си на пешеходна..

публикувано на 06.06.24 в 11:55

КЗП глоби голяма търговска верига с 25 000 лв. заради цената на пица

25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига Комисията за защита на потребителите заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница. Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция. Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в..

публикувано на 06.06.24 в 11:02