Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри в радомирското село Дрен два центъра за настаняване на деца от семеен тип

 

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри в радомирското село Дрен два центъра за настаняване на деца от семеен тип. Те са разположения в ремонтирания по оперативна програма "Регионално развитие" Дом за деца лишени от родителски грижи и са с капацитет общо за 24 деца. Те са на възраст от 3 до 14 години. "Деинституционализацията и приемната грижа са едни от основните приоритети на правителството. Целта ни е децата да се настаняват в центрове от семеен тип, за да получават по-добри грижи", заяви Младенов. От началото на годината досега в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Радост" в Дрен са постъпили 13 нови малчугани. Някои от тях са били реинтегрирани в семействата и отново са върнати тук. За същия период осиновените са четири. Две близначета са намерили свой дом в Швеция, едно- в Италия, а едно от децата е осиновено във Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивалът в Коларово събра хиляди почитатели на кестените

Богата празнична програма, много фолклор, традиционни български местни ястия и аромат на печени и варени кестени – това предложиха домакините от петричкото село Коларово на хилядите гости от региона и страната, които се включиха в 11-то издание на Фестивала на кестена. Той е посветен на планина Беласица, където се намират най-обширните кестенови..

публикувано на 13.10.24 в 19:22

Български електрически хиперавтомобил представиха в село Слащен

 Представянето на първия изцяло български  електрически хиперавтомобил  събра хиляди хора от страната на площада в родопското село Слащен.  От екипа, разработил  колата на бъдещето, се надяват това да постави България на световната карта  в производството на спортни и бутикови  автомобили.  Да заменят гледката от тютюневите ниви с  автомобил, наречен..

публикувано на 13.10.24 в 18:14

От вчера красив нов стадион радва жителите на село Полена

От вчера жителите на село Полена имат повод за гордост – нов стадион.  Първата копка и старта за изграждането на футболното игрище бе даден от кмета на община Симитли през месец май тази година.С тадионът е с изкуствена настилка, красива трибуна, със седалки за зрителите, съблекални за  отборите и съдиите, както и LED осветление с..

публикувано на 13.10.24 в 15:48

Премиерът ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес утре, 14 октомври, в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на..

публикувано на 13.10.24 в 15:36

Фестивал на кестена в село Коларово

Село Коларово ще отпразнува единадесетия "Фестивал на кестена". Събитието се провежда днес на площада пред читалище „Яне Сандански“ в селото. Фестивалът е посветен на планина Беласица, където се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. Основната цел на празника е да се популяризира природното и..

публикувано на 13.10.24 в 08:45

Празник на киселото мляко в село Студен извор

Празник на киселото мляко се провежда днес в трънското село Студен извор- родното място на откривателя на Лактобацилус булгарикус д-р Стамен Григоров. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година. Проявата е посветена на Празника на Трън, който се отбелязва на 14 октомври и на богатия есенен урожай. И сега..

публикувано на 13.10.24 в 07:44

Предимно слънчево време

Днес ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11 градуса. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

публикувано на 13.10.24 в 07:29