Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожарът край бобошевското село Усойка

 

Потушен е пожарът край бобошевското село Усойка, съобщи за РБ Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР-Кюстендил. През нощта ще бъдат давани дежурства от пожарникари, които ще следят за евентуално тлеещи огнища. Движението по главен път Е-79 се осъществява нормално. При пожара са изгорели между 400 и 500 декара стърнища и близо 100 декара смесена гора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар върлува между селата Сенокос и Стара Кресна

Пожар върлува между селата Сенокос и Стара Кресна, съобщи за Радио Благоевград кметът на Кресна Николай Георгиев. Сигналът за огнената стихия е получен преди половин час. По предварителна информация са изгорели две постройки. Кметът Георгиев пътува към мястото на пожара. Уведомени са всички институции. Към мястото на пожара са тръгнали две пожарни..

публикувано на 01.08.24 в 16:07

Перничани спортуват в нов балон

Новият спортен балон, разположен в централния градски парк в Перник от днес е достъпен за всички граждани в часовете, когато няма трениращи клубове. Желаещите да поспортуват могат да се запознаят с графика в самото съоръжение.  Балонът е оборудван за шест вида спорт : баскетбол, волейбол, тенис на корт, футбол, хандбал и бадминтон. Цената за ползване на..

публикувано на 01.08.24 в 16:03

Бизнес форум "Защо в Благоевград" представя местни фирми

Тридневен форум под надслов „Срещаме се у дома“ организира община Благоевград в средата на месец август. Събитието е част от инициативата „Ела (си) в Благоевград“, чиято цел е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и реализират в родния си град. Началото на инициативата „Ела (си) в Благоевград“ ще..

публикувано на 01.08.24 в 15:55

Овладени частично са двата големи пожара в Югозапада

Благоевградска област продължава да е в обръча на огненото бедствие с два продължителни пожара - в планината Малешевска на запад, към РСМ, и на юг, към Гърция, в граничната планина Славянка, където пожарите не спират повече от месец. Пожарът в Малешевската планина трети ден продължава да поднася неприятни изненади на огнеборците и то предимно през..

публикувано на 01.08.24 в 15:48

Най-ниската минимална работна заплата в ЕС е в България, най-високата - в Люксембург

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2570 евро, това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро, а в Люксембург с близо 70. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по размер на..

публикувано на 01.08.24 в 14:18

Фестивал на доброто в село Дамяница

Единадесетият фестивал на доброто организират в санданското село Дамяница. Той ще се проведе на 14 август, в навечерието на традиционния събор на селото, Голяма Богородица. Екипът Емилия Малинова, Камелия Николова и  Марина Стоянова, заедно с децата на Дамяница и всички гости, участвали в него, отправят послания за доброта и любов, за..

публикувано на 01.08.24 в 13:47

Военнослужещи дадоха обет за вярност към родината

С тържествен ритуал 7 нови военнослужещи положиха клетва за вярност към родината в поделението в Благоевград. По време на тържествената церемония те бяха поздравени от началника на щаба полковник Николай Николов. Беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие на войниците. Предстои новоназначените военнослужещи да преминат начална..

публикувано на 01.08.24 в 13:17