Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям интерес към ваксините срещу грип очакват в Разлог

Традиционно се очаква голям интерес към кампанията за ваксинация срещу грип, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. В сезона, подходящ за поставянето на предпазващите ни от грип ваксини, отново най-активни са пенсионерите, както и организирани групи от фирми. Хората предпочитат да се ваксинират в имунизационния кабинет, защото така им излиза по-евтино. Ваксините са на цени до 9 лева, а за самата манипулация по поставянето се заплаща 2 лв. Лекари от Разлог съобщиха, че в здравната инспекция в града се обръща внимание на доброто съхраняване на ваксините. Очаква се и нова ваксина, която се поставя по-лесно и безболезнено. Към момента на разположение на пациентите са три вида ваксини, актуални за този сезон. Ако някой желае по-подробна консултация относно поставянето им, може да я получи в здравната инспекция. Семейните лекари и инспекторите от РЗИ - Разлог алармират, че младите хора по-малко обръщат внимание на превантивната грижа за здравето. Според епидемиолозите грипната вълна тази година се очаква през декември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опашки на Кулата-Промахон

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата - Промахон" в първия от поредицата почивни дни. И в двете посоки към Гърция и към България повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи автомобили, но към момента преминаването е нормално. От "Гранична полиция" уточниха, че работят всички ленти и гишета за..

публикувано на 01.05.24 в 10:19

Облачно време на 1-ви май

Днес облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в източните и планинските райони, отново ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.  Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, малко по-високи в крайните югозападни райони

публикувано на 01.05.24 в 09:27

Обсъдиха възможностите за облекчаване на граничния контрол на ГКПП „Кулата – Промахон“

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов се срещна с главния полицейски инспектор за Северна Гърция генерал-лейтенант Христос Булумбасис на граничния контролно-пропускателен пункт „Промахон“. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Срещата е по инициатива на гл. комисар Златанов за обсъждане на възможности да се..

публикувано на 30.04.24 в 18:15

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Перник

ГЕРБ-СДС регистрира в Перник кандидатската си листа за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. За втори пореден път неин водач е председателят на Младежи ГЕРБ Георг  Георгиев. Осем са кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС в 14-ти МИР-Перник. Христина Георгиева, която бе депутат в 45-то, 48-то и 49-то НС, отново е..

публикувано на 30.04.24 в 18:02

Нови случаи на коклюш в Перник

Пет нови случая на коклюш са регистрирани в област Перник през изминалата седмица. Заболели са три деца на възраст между 10 и 17 години и две жени на 20 и на 66 години. Всички те се лекуват се в дома си под наблюдението на личния им лекар. Извършено е епидемиологично проучване и са уточнени контактните лица в дома и колективите, съобщиха от РЗИ...

публикувано на 30.04.24 в 17:49

Малки добрини преди Великден

Днес в двора на храм „Св. пророк Илия“ с. Рилци деца изработиха сувенири по повод предстоящия празник Възкресение Христово. Събитието бе организирано от Православния център на Неврокопската митрополия, съвместно с ученици от СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград. Готовите детски творения ще бъдат подарени в навечерието на празника на..

публикувано на 30.04.24 в 14:59

Прерязаха лентата на новоизградената анаеробна инсталация

Днес в село Българчево, местност Цалините се състоя официална церемония по откриване на Анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Кметът на община Благоевград Методи Байкушев, изказа благодарност на всички партньори в регионалното сдружение за управление на отпадъците - Община Кочериново, Община Рила, Община Бобошево и Община..

публикувано на 30.04.24 в 14:28