Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на брезнишките села Режанци и Кошарево проведоха избори за кметски наместници

 

Жителите на брезнишките села Режанци и Кошарево проведоха избори за кметски наместници. Въпреки че населението в двете селища е под 350 души, управниците не са назначени от кмета на общината, а по настояване на местните са определени чрез таен вот. В Режанци спечелил досегашният кметски наместник Надя Миланова, а в село Кошарево е избрана Ана Гигова - бивш специалист по административно обслужване в кметството. Изборът е проведен по време на общоселски събрания, като предварително напечатаните бюлетини на пренедентите са пускани в урни. Право да гласуват било дадено и на живущите в селата, без да са регистрирани там по постоянен адрес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Банско в знак на почит и незабрава: Венци и изложба за Вапцаров

В деня на смъртта на поета, пред неговия паметник на площада, носещ името му, се събраха  стотици жители и гости на Банско, за да почетат недописаната книга на живота му. Споменът за Никола Вапцаров беше озвучен с любимите му бански песни и с музика по негови стихове. В знак на почит и незабрава, кметът на общината Стойчо Баненски и..

публикувано на 23.07.24 в 12:28

Аварирал автомобил затруднява движението в района на Старо село

Движението по АМ "Струма" в района на Старо село в посока Благоевград се осъществява в активната лента поради аварирал автомобил.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.07.24 в 12:15

Музеят в Благоевград с проект за изследване на праисторически обекти

Регионалният исторически музей – Благоевград спечели финансиране от Министерството на културата за изследване и картиране на праисторически обекти Брежани – Негованци. Ръководител на екипа по проекта „Квадратура на кръга“ е Петър Зидаров. Петър Зидаров и неговия екип възнамеряват да допълнят информацията за селищната планиграфия на..

публикувано на 23.07.24 в 12:09

Дават домашни компостери на домакинствата в община Брезник

Община Брезник ще предоставя домашни компостери на желаещите домакинства. Раздаването на първите 20 от тях вече е започнало, съобщиха от администрацията. Инициативата, свързана с домашното компостиране на органични отпадъци, е в рамките на кампанията "Община Брезник е и моя! Пази я чиста". Тя е свързана с влизащите в сила от догодина промени в Закона..

публикувано на 23.07.24 в 11:54

Традиционен събор в село Попови ливади

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 121-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3 август 2024 г. /събота/. Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в..

публикувано на 23.07.24 в 11:28

КНСБ с кампания за пострадалите при пожарите в страната

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ организират кампания в подкрепа на пострадалите семейства от пожарите в страната. Желанието е да се помогне, съобразно получените целеви дарения на конкретни домакинства, в зависимост от съответната потребност. Община Болярово, Български червен кръст и други дарители са се погрижила за..

публикувано на 23.07.24 в 11:15

Гръцки медии: Благодарим на българските пожарникари

Водещите гръцки медии публикуваха благодарност към българските пожарникари, участвали в мисия по гасене на пожарите в Гърция, пише БНР. Температурите в страната спадат, но рискът от пожари остава. Снимки на българския екип пожарникари и техника публикуват днес централните гръцки медии под заглавие "Гърция благодари на българските пожарникари" за..

публикувано на 23.07.24 в 11:07