Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинската болница в Брезник става медицински център

       Общинската болница в Брезник става медицински център. В сегашния си вид лечебницата, която е специализирана за вътрешни болести, не е рентабилна. Здравното заведение има 20 легла, а персоналът наброява 15 души. Петима са лекарите.Годишно през лечебницата преминават по 360 пациенти. Преди две години общинският съвет реши, че общината ще поеме издръжката на болницата. За целта до сега се отделяха по 165 000 лв. годишно от общинския бюджет. Контингентът, който болницата обслужва, е малко под 7 000 души. Това са жителите на общината, но те не успяват да я натоварят, твърди главният лекар д-р Сергей Иванов. Предстоят срещи в Районната здравно-осигурителна каса относно преструктурирането на здравното заведение. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Банско в знак на почит и незабрава: Венци и изложба за Вапцаров

В деня на смъртта на поета, пред неговия паметник на площада, носещ името му, се събраха  стотици жители и гости на Банско, за да почетат недописаната книга на живота му. Споменът за Никола Вапцаров беше озвучен с любимите му бански песни и с музика по негови стихове. В знак на почит и незабрава, кметът на общината Стойчо Баненски и..

публикувано на 23.07.24 в 12:28

Аварирал автомобил затруднява движението в района на Старо село

Движението по АМ "Струма" в района на Старо село в посока Благоевград се осъществява в активната лента поради аварирал автомобил.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.07.24 в 12:15

Музеят в Благоевград с проект за изследване на праисторически обекти

Регионалният исторически музей – Благоевград спечели финансиране от Министерството на културата за изследване и картиране на праисторически обекти Брежани – Негованци. Ръководител на екипа по проекта „Квадратура на кръга“ е Петър Зидаров. Петър Зидаров и неговия екип възнамеряват да допълнят информацията за селищната планиграфия на..

публикувано на 23.07.24 в 12:09

Дават домашни компостери на домакинствата в община Брезник

Община Брезник ще предоставя домашни компостери на желаещите домакинства. Раздаването на първите 20 от тях вече е започнало, съобщиха от администрацията. Инициативата, свързана с домашното компостиране на органични отпадъци, е в рамките на кампанията "Община Брезник е и моя! Пази я чиста". Тя е свързана с влизащите в сила от догодина промени в Закона..

публикувано на 23.07.24 в 11:54

Традиционен събор в село Попови ливади

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 121-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3 август 2024 г. /събота/. Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в..

публикувано на 23.07.24 в 11:28

КНСБ с кампания за пострадалите при пожарите в страната

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ организират кампания в подкрепа на пострадалите семейства от пожарите в страната. Желанието е да се помогне, съобразно получените целеви дарения на конкретни домакинства, в зависимост от съответната потребност. Община Болярово, Български червен кръст и други дарители са се погрижила за..

публикувано на 23.07.24 в 11:15

Гръцки медии: Благодарим на българските пожарникари

Водещите гръцки медии публикуваха благодарност към българските пожарникари, участвали в мисия по гасене на пожарите в Гърция, пише БНР. Температурите в страната спадат, но рискът от пожари остава. Снимки на българския екип пожарникари и техника публикуват днес централните гръцки медии под заглавие "Гърция благодари на българските пожарникари" за..

публикувано на 23.07.24 в 11:07