Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гранични полицаи са иззели на ГКПП-Кулата, обявен за издирване лек автомобил

 

Гранични полицаи са иззели на ГКПП-Кулата, обявен за издирване лек автомобил с германска регистрация, съобщиха от пресцентъра на МВР. Л. К. /39 г./ от Мездра пристигнал снощи на пункта за излизане от страната. При извършената проверка е установено, че колата, произведена през 2011 г., се издирва в Шенгенската информационна система. Информацията, че автомобилът е предмет на престъпление, е въведена през февруари тази година в Германия. Автомобилът е в ГПУ-Петрич, а работата по случая продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новият служебен кабинет се закле!

На извънредно заседание, продължило едва 8 минути, вторият служебен кабинет на Димитър Главчев положи клетва пред депутатите.  Точката бе единствена за народните представители.  Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха на церемонията  Церемонията можете да видите във видеофайла.

публикувано на 27.08.24 в 11:33

Подобряват ВиК инфраструктурата в четири кюстендилски села

Над 400 000 леа са осигурени за изготвяне на инвестиционни проекти във ВиК инфраструктурата за четири кюстендилски села. Кметът на община Кюстендил,  Огнян Атанасов е подписал с министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова  споразумения за финансиране със средства от държавния бюджет на обекти по инвестиционната програма за..

публикувано на 27.08.24 в 11:02

"Ние, потребителите" предупреждава за недобросъвестни практики

Въпреки обявеното от търговците намаление на цените на всичко, някои стоки са на редовните им цени, обобщават от онлайн платформата "Ние, потребителите". В някои случаи на етикета е изписана само старата цена без обозначение, че има намаление. Има и магазини с обявено намаление, но се оказва, че то не е валидно за всички артикули. В поредната..

публикувано на 27.08.24 в 10:43

Ще има по-малък среден добив на зърно в Европейския съюз

Европейската Службата за наблюдение на културите (MARS) намали повечето си прогнози за среден добив на зърно за Европейския съюз тази година, особено що се отнася до царевицата, тъй като горещото време продължава да оказва влияние върху културите в Югоизточна Европа, включително България, съобщи агенция Ройтерс.  В публикуван месечен доклад на..

публикувано на 27.08.24 в 09:48

Радев подписа указите за назначаване на кабинета "Главчев 2" и за изборите

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев от днес, съобщиха от "Дондуков"2. Временната власт трябва да подготви предсрочните избори. С друг указ държавният глава насрочи за 27 октомври вота за 51 - во Народно събрание. Премиерът и министрите ще положат клетва в парламента днес...

публикувано на 27.08.24 в 09:41

Парламентът заседава извънредно, за да се закълне новото правителство

Очаква се днес да се проведе извънредно заседание на парламента, за да се закълне новото служебно правителство на Димитър Главчев. В новото служебно правителство с премиер Димитър Главчев има само три промени – нови са министрите на вътрешните и на външните работи, както и на транспорта.  Именно промяната на върха в МВР беше залогът за одобрението на..

публикувано на 27.08.24 в 09:15

Продължава гасенето при Черни връх, локализираха пожара над Пастра

Продължава гасенето на пожара в Рила при Черни връх. Очаква се и днес в гасенето да се включи хеликоптер. Над 50 дка са засегнати вече от огъня. Това каза за Радио Благоевград директорът на ДГС „Дупница“ Атанас Диманков. Към мястото на пожара тази сутрин тръгнаха над 80 човека – от трите горски стопанства, от НП „Рила“, днес са се включили и..

публикувано на 27.08.24 в 08:19