Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за вашия бизнес: Донка Комитова, изпълнителен директор на фирма "ЖОСИ" АД

Със средствата от ОП „Конкурентоспособност“ закупихме нова технологична линия, в резултат на което намалихме себестойността  и повишихме значително качеството на продукцията, каза за Радио Благоевград Донка Комитова – изпълнителен директор на фирма „ЖОСИ“ - АД. С нея разговаря Райна Ванчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отменят сурвакарските фестивали в Пернишко

След поредното отлагане заради пандемията на Международния фестивал на маскарадните игри в Перник „Сурва”, са отменени и общинските сурвакарски прегледи в Брезник и Радомир. Сурвакарските фестивали в Брезник и Радомир се провеждат ежегодно и по традиция предшестват Международния фестивал на маскарадните игри в Перник. В тях участват основно местни..

публикувано на 18.01.22 в 10:00

Кметът Димитър Бръчков: Ще помогнем, за да могат жителите на община Петрич също да подкрепят кампанията „Да върнем костите на Самуил“

Кметът Димитър Бръчков: Ще помогнем, за да могат жителите на община Петрич също да подкрепят кампанията „Да върнем костите на Самуил“ По своя инициатива кметът на община Петрич проведе първите разговори с представители на Инициативен комитет, подели кампанията за национална подписка, която да бъде в подкрепа на продължаване на преговорите, за да..

публикувано на 12.02.21 в 11:51

Изнесена данъчна каса в малките населени места в Община Кюстендил

  Кметовете на малките населени места в Община Кюстендил ще подават заявления за организиране на изнесена данъчна каса. Това каза за Радио Благоевград Огнян Янев, кмет на село Стенско след провелото се месечно съвещание между кметовете и кметските наместници на селата с представители на общинската администрация.  На съвещанието беше обсъдена..

публикувано на 16.02.19 в 15:11

105 години от Освобождението на Разлог от Османско иго

 Програмата за празника  започва в 09.00 часа с Тържествената Света литургия в черквата „Свето Благовещение“, в 09.30 . ще се проведе тържествена сесия на ОбС.  В 10.30 часа в центъра на Разлог ще се състои ритуал по вдигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. В 11.00 часа,  във фоайето на Народно читалище..

публикувано на 24.10.17 в 07:48

Реконструкция и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград

 От 10:00 часа в сградата на Общинска администрация Благоевград, ще бъдат отворени получените оферти в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“. Право да присъстват имат участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и..

публикувано на 28.03.17 в 09:08

Цветан Цветанов: 75% е обновлението на листата на ГЕРБ в Благоевградски избирателен район

75% е обновлението на листата на политическа партия ГЕРБ за I многомандатен избирателен район. Включени са хора, доказани в своята професионална дейност, с активна гражданска позиция. В Благоевград най-силно впечатление правят новите лица, издигнати от Петрич, Сандански и Гоце Делчев. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата..

публикувано на 23.02.17 в 17:21

Исторически музей-гр. Разлог отбелязва 60 години от създаването си

Тази година Историческият музей в Разлог чества своя 60-годишен юбилей. Много мероприятия, посветени на годишнината, ще радват жителите и гостите на града през цялата година. Гост-изложби на исторически музеи от страната, представяне всеки месец на различни експонати, срещи с историци са само част от предстоящите събития.Близо 5000 движими..

публикувано на 08.02.17 в 11:13