Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на дупнишкото село Джерман ще поискат оставката на кмета Методи Чимев

Жителите на дупнишкото село Джерман ще поискат оставката на кмета Методи Чимев, заради проекта за депо за битови отпадъци. Намерението бе заявено на среща между градоначалника и местните хора днес.

Джерманци са категорично против изграждането на депо, тъй като е близо до селото. Според тях съоръжението ще направи неизползваеми нивите им. „Тук няма обработваеми земи”, обясни кметът Чимев. Около съоръжението ще има 40-метрова зелена зона от иглолистни дървета, а от селото със сигурност няма видимост към него, каза още той. „Всеки има право на мнение”, коментира искането за оставка Чимев. Той подчерта, че при положителна оценка от РИОСВ, ще се проведе обществено обсъждане и мнението на хората ще бъде чуто. Припомняме, жителите на Джерман организират протест в неделя, когато ще бъде блокиран и главен път Е-79.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откраднаха голяма сума пари от фирмен офис в Перник

Крадци са разбили фирмен офис в Перник и са откраднали голяма сума пари от метална каса.  Сигналът е подаден вчера на тел. 112.  Оперативно-следствена група извършила оглед на местопроизшествието. Установено е, че в помещенията на фирмата е проникнато чрез изкривяване на дограма, съобщиха от полицията.  По данни на материално отговорното лице от..

публикувано на 16.10.24 в 11:24

Цените на жилищата в Европа растат

България задържа втора позиция по ръст на цените на жилищата в ЕС, сочат данни на Евростат за второто тримесечие на годината. Най-голям спад в цените е регистриран в Люксембург, Финландия и Франция, а най-сериозен ръст: в Полша, България, Литва и Хърватия. В сравнение с предходното тримесечие цените остават стабилни в Унгария, повишават се обаче в 23..

публикувано на 16.10.24 в 11:16

Спешният център в Кюстендил отваря врати до две седмици, търси спонсори

Новият Спешен център в Кюстендил, който трябваше да бъде готов до 31 декември 2021 год., ще заработи най-късно след две седмици.  Администрацията вече се е нанесла в новия комплекс, предстои да бъде преместена и координационната централа, която обслужва системата 112 и екипите за спешна помощ.  Изграждането на Спешния център в Кюстендил се финансира..

публикувано на 16.10.24 в 10:56

Над 20 задържани при мащабна полицейска операция в Благоевградска област

Над 20 са задържаните при мащабна полицейска операция на територията на Благоевградска област. Изградени са 35 КПП-та, на които спират автомобилите. "Операцията е по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите"..

публикувано на 16.10.24 в 10:51

Събират в специални пунктове лекарства с изтекъл срок на годност

Лекарства с изтекъл срок на годност ще се събират на специални пунктове в рамките на кампанията "Земята не пие лекарства". Кампанията започва от днес и се организира от представители на бизнеса в партньорство със здравното министерство.  Повече подробности ще бъдат представени следобед, на събитие в столичните Хали. Там ще има разяснения защо..

публикувано на 16.10.24 в 09:56

"Информационно обслужване" показва софтуера за обработка на данните от вота

Държавната фирма "Информационно обслужване" ще демонстрира днес софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването в парламентарните избори на 27 октомври. На публичното събитие могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие партии, коалиции и инициативни комитети, и представители на медиите. По..

публикувано на 16.10.24 в 09:19

Специализирана полицейска операция в Благоевград

В Благоевград се провежда специализирана полицейска операция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред, както и противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Резултатите от акцията ще бъдат обявени в 10 часа .

публикувано на 16.10.24 в 08:34