Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Трън Станислав Николов обеща да премахне езаконните постройки на ромите

 

Кметът на Трън Станислав Николов е поел ангажимент до 12 май да бъдат премахнати незаконните постройки на ромите, съобщават от ВМРО. Обещанието е поето пред активисти на организацията, които са включили крайграничния град в националния поход с обърнати национални знамена. Визитата в Трън е била заради ескалацията на засилващата се циганска престъпност и множество оплаквания от бездействието на местната власт, съобщават от пресцентъра на ВМРО. Привърженици на партията, водени от зам.-председателя й Ангел Джамбазки, са поставили проблема пред кмета Николов, както и исканията на хората. На 13 май войводите отново ще посетят града, за да проверят дали кметът е изпълнил поетото обещание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава битката с огъня край пернишкото село Расник

Три противопожарни автомобили от София са изпратени в помощ на огнеборците в Перник за гасенето на пожара край пернишките села Расник и Вискяр. Целият наличен състав на Пожарната е на място. На място е пристигнал и директорът на Главна дирекция ПБЗН Александър Джартов. Рамо до рамо с огнеборците са горски служители,аварийно –спасителното звено в..

публикувано на 26.08.24 в 19:12

Гори гората над пернишкото село Расник

В потушаването на огъня са се включили шест екипа на Пожарната, горски служители, доброволци.  Пожарът е голям и е в близост до къщите. На място са екипи на Пожарната , доброволци, аварийно- спасителното звено към Община Перник и доброволното формирование „Протожер”, каза зам. кметът Мирослав Стоицев.  „Кметската наместничка ми звънна междувременно,..

публикувано на 26.08.24 в 18:04

Кметът Байкушев предлага нов правилник за дейността на звено „Инспекторат“

Кметът Методи Байкушев внесе в Общински съвет предложение за приемане на нов правилник за организацията и дейността на звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. Предложението е продиктувано от необходимостта за подобряване на ефективността и качеството на работата. На служителите в създаденото през 2021 г. звено през изтеклите години са..

публикувано на 26.08.24 в 16:34

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пожара в Рила планина

Хеликоптер ще се включи в гасенето на пожара под Черни връх в Рила планина. Изпращането на хеликоптер от Министерство на отбраната, който да се включи в борбата с пожара, се очаква да стане днес. Това съобщиха зам. областният управител на Кюстендил Георги Джоглев и директорът на пожарната гл. комисар Александър Джартов, които са на терен.  В гасенето на..

публикувано на 26.08.24 в 14:35

"Сърдечни приятелки“ в подкрепа на жените с рак на гърдата в Благоевград

Фондация Нана Гладуиш- „Една от 8“ ще посети гр. Благоевград със своята програма „Сърдечни приятелки“, за да подкрепи дамите с диагноза рак на гърдата. Жените с диагнозата могат да се възползват от напълно безплатната подкрепа, която ще им предостави екипът на „Една от 8“. На 09.09.2024 г. от 17:00 ч. до 19:00 ч. в рамките на модула „Живот с рак..

публикувано на 26.08.24 в 14:01

Президентът ще издаде указ за назначаването на правителство. Вижте кои министри предложи Главчев

"Уважаеми господин президент, дами и господа, уважаеми медии, в изпълнение на алинея 5 от Конституцията, ще ви представя структура и персонален състав на Министерски съвет. Структурата е с министър-председател, един заместник министър-председател и министри, които ще ръководят съответните министерства", заяви Димитър Главчев пред президента точно в 10..

публикувано на 26.08.24 в 11:21

Смесен хор „Ален мак“ и ВА „Езерец“ с награди от международен фестивал

Смесен хор „Ален мак“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ към НЧ „Н. Вапцаров -1866“ Благоевград се завърнаха от Будва, Черна гора. Те участваха в XI Международен хоров фестивал "Св.Стефан", който събра любители на хоровото изкуство в курортния център. Освен България, тази година в събитието се включиха състави от Полша, Унгария и Словения. Смесен..

публикувано на 26.08.24 в 11:04