Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Брезник ще участва в кампанията „Да изчистим България за един ден“

 

Община Брезник вече е маркирала пет зони за предстоящата на 20 април кампания "Да изчистим България за един ден". От местната управа се надяват в инициативата да се включат както жителите на общината, така и фирми и организации, като почистят замърсените райони около местата, където се намират.

Голямото чистене ще обхване лесопарк „Бърдото”, квартал „Варош” – около депото за битови отпадъци, улиците и коритото на река Конска, „Тинкова чешма” – отклонението за село Бабица по пътя за Перник, „Шарена чешма” – пътят за Слаковци и мостът на река Конска – пътя Брезник – Бегуновци /преди отклонението за Режанци/. В деня на почистването, общинската администрация ще предостави на доброволците чували и ръкавици за събиране на отпадъците и ще организира извозването на събрана смет до депото. От администрацията посочват и телефон - 07751/20-10, 20-34, на който при наличието на по- голям обем отпадък, ще се приемат заявки за по-бързото му извозване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Предстои 24-тият Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ в село Микрево. Ч италищният секретар Мирослава Костадинова, з а интереса към фолклорното събитие, част от богатата читалищна дейност. Вече 22 години Музейната сбирка в община Струмяни разказва за богатото историческо минало на този край. Уредникът Йорданка..

публикувано на 24.09.24 в 02:00

Натоварен трафик в следобедните часове от ГКПП "Кулата" към София

Изключително натоварен е трафикът в следобедните часове от ГКПП "Кулата - Промахон" към София.  Километрична колона се е образувала на автомагистрала "Струма" край пътен възел Кресна.  Допълнително ситуацията беше усложнена заради аварирал тежкотоварен камион в Кресненското дефиле, който е изтеглен. Днес е третия ден от поредицата почивни дни и се..

публикувано на 23.09.24 в 17:15

Глава на статуя е открита при разкопките в Големия канал на Хераклея Синтика

Глава на статуя излезе при разкопките в Големия канал на Хераклея Синтика. Археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ-БАН) все още работят за цялостното разкриване на мраморния артефакт, така че не могат веднага да посочат дали това е главата на втората статуя, съобщават от Archaeologia Bulgarica. Ако се окаже така, тепърва ще се мисли..

публикувано на 23.09.24 в 16:33

Звезди на спорта и министър в Благоевград заради Европейската седмица на спорта

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на община Благоевград Методи Байкушев откриха „Спортна панорама“ -  2024 в Благоевград. За десета поредна година в България се провежда  Европейската седмица на спорта. Тази година инициативата е  под надслов „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено”  и стартът бе даден от  площад..

публикувано на 23.09.24 в 14:49

Съдят младеж от Перник

Младежът, който преби жена в Перник ще бъде съден като непълнолетен, каза на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Перник, Албена Стоилова. Присъдата, която го очаква е от 5 до 12 години затвор. След настъпилата смърт на пребитата от младежа жена, обвинението срещу него ще бъде преквалифицирано. Досега то е било за   за причиняване на средна..

публикувано на 23.09.24 в 10:42

10 партии и коалиции са регистрирали листите си в РИК - Благоевград

Делян Пеевски води кандидат-депутатската листа на коалиция "ДПС - Ново начало"  в Благоевград. Общо 10 партии и коалиции са регистрирали листи до този момент в Районната избирателна комисия.  Документите с  кандидатската листа на "ДПС - Ново начало" бяха внесени от областния председател на партията  в Благоевград Ведат Хюсеин, придружаван от част от..

публикувано на 23.09.24 в 09:07

Слънчево време

Сутринта на отделни места в котловините временно ще има намалена видимост. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 8° и 13°, в котловините на Западна България - между 4° и 7°, по Черноморието – между 14° и 17°. Днес ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

публикувано на 23.09.24 в 07:07