Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над хиляда са ловците в община Петрич

 

Над 1 000 са регистрираните ловци на територията на община Петрич, сочи справка на ловно-рибарското сдружение, които днес откриват ловния сезон на дребен дивеч и дивя свиня. Това съвпада и с началото на кестенобера в Петричко, а къдато са кестените, там са и дивите прасета. За да не се допуснат злополуки, ръководството на сдружението апелират към кестеноберачите, да избягват отиването в планините Беласица и Огражден в съботните и неделните дни, а да сторят това в останалите дни от седмицата. Добра популация на дивата свиня, с изключение на района от Огражден, отчитат ловците, които са изразходвали 20 тона царевица за подхранване на животните тази година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Чистят граничната зона при планина Славянка

Служители на държавните горски стопанства от Катунци и Гоце Делчев от рано сутринта са в граничната зона на планината Славянка, където от вчера на гръцка територия бушува пожар. „В Славянка гори от гръцка страна пожар, на около километър и половина от нашата граница. Гърците го гасят с два хеликоптера. Чистим със специализирана горска техника..

публикувано на 21.07.24 в 12:23

Хиляди в Банско– рок столицата на България

Поредното издание на „Пирински рок вечери“ Банско отново имаше невероятен успех. Събитието събра хиляди любители на рока от цялата страна, предлагайки им две вечери, изпълнени с незабравима музика и енергия. Рок концертите на площад „Никола Вапцаров“ в петък и събота вечер имаха в сетлистите както класически рок химни, така и модерни рок..

публикувано на 21.07.24 в 11:29

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили

Във връзка със значително увеличените преминавания през двата пункта и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от граничната полиция препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала..

публикувано на 21.07.24 в 09:48

Пожар в Гърция близо до българската граница

Горски служители от ДГС Катунци и ДГС Гоце Делчев, както и пожарникари, са на границата с Гърция, за да направят опит да не допуснат навлизането на пламналия над Славянка пожар. За сега огънят е на гръцка територия, но е близо до нашата страна. Върхов е, гаси се от два хеликоптера и самолет. Българските горски служители от 5 часа сутринта правят просеки и..

публикувано на 21.07.24 в 08:51
Димитър Главчев

Премиерът Главчев пътува за Воден

Министър-председателят Димитър Главчев пътува за Воден. Премиерът ще провери на място изпълнението на поетия от мобилните оператори ангажимент да  осигурят клетка, която да обезпечи комуникацията в селото. В четвъртък министър-председателят Главчев разпореди на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да предприеме мерки по проблема. Вчера..

публикувано на 21.07.24 в 08:33

Малко по-прохладна неделя, на места с валежи и градушки

Днес от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността над по-голямата част от страната ще бъде купеста и купесто-дъждовна. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Предимно слънчево ще бъде в Югоизточна България и по морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 21.07.24 в 08:31
Димитър Главчев, Калин Стоянов

Премиерът Главчев: Алпинисти ще се включат в гасенето на пожара в Беклемето

Изключително сложна продължава да бъде ситуацията заради пожара в района на Карловското село Кърнаре. Има няколко огнища, теренът е недостъпен за техника, с много отвесни скали. Хеликоптерите от Чехия са на мястото и вече гасят. Алпинисти от пожарната и доброволци  ще доближат максимално пожара, в опит да бъде овладян. Това заявиха премиерът..

публикувано на 20.07.24 в 15:50