Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В село Усойка започва изграждане на канализационна мрежа

Днес в село Усойка, община Бобошево, бе направена първа копка за изграждане на канализационна мрежа. За изпълнението на проекта са предвидени половин милион лева, осигурени от инвестиционната програма на правителството „Орешарски“. Според разчетите, строителството ще отнеме близо половин година, а кметът на общината Крум Маринов обеща засилен контрол, като гаранция за срочно и качествено изпълнение на проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пожарът в Гърция достигна до границата с България

Пожарът в  планината Славянка, който гръцките власти гасят от седмица,  достигна до  границата с България.  Ситуацията е изключително напрегната. Огънят е на метри от граничната бразда, потвърди за БНР директорът на горското стопанство в Катунци инж. Пламен Поюков, който е на терен заедно с още 50  горски служители, пожарникари и военни...

публикувано на 24.07.24 в 18:48

Почит към загиналите при пожара в местността Бетоловото

Навършват се 21 години от трагичната смърт на подполковник Илко Пейковски, майор Николай Радулов, младши лейтенант Бойко Панайотов и полковник Кирил Чамишки от  24-та авиобаза „Крумово“, трагично загинали, изпълнявайки воинския, професионален и житейски дълг, дълг към  родината си, държавата и природата. Пред подвига им, с минута мълчание,..

публикувано на 24.07.24 в 15:50

Локализираха пожар в предприятие край село Бело поле

Служители от звено "Инспекторат" към общинска администрация съдействаха за локализиране на пожар в предприятие в района на благоевградското с. Бело поле днес. По време на редовния обход, който извършват инспекторите във връзка с пожароопасния сезон, двамата служители Божидар Събев и Владимир Василев забелязват дим и веднага предприемат..

публикувано на 24.07.24 в 15:39

Ново отличие за Фолклорен ансамбъл „Веселие“ от Симитли

Поредно впечатляващо представяне и ново отличие спечели Фолклорен ансамбъл „Веселие“ от Симитли, който в края на миналата седмица взе участие в Международен фолклорен фестивал в Истанбул. „Нашият ансамбъл спечели наградата за композиция“, каза ръководителят на ансамбъла Любомир Марянски. Танцьорите имаха възможността да покажат своя..

публикувано на 24.07.24 в 15:37

Кабинетът прие програма за компенсиране на пострадалите от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите, пише БНР. Включена е и възможност хора, останали без покрив ,да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев.  От общините се очаква да подадат справки за щетите и искания за покриване на загубите. Вицепремиерът и..

публикувано на 24.07.24 в 14:15

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 24.07.24 в 14:14

ЮЗУ с допълнителен прием на кандидат-студенти за незаети места

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обявява допълнителен прием на кандидат-студенти за незаети места за обучение, субсидирано от държавата  и за платено обучение от  24 юли 2024  г. Кандидат-студентите могат да подадат документи, ако притежават диплома за завършено средно образование и отговорят на едно от следните условия: имат оценка от..

публикувано на 24.07.24 в 13:40