Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 600 000 лв. са задълженията на Община Гоце Делчев за 2013 година

Това стана ясно от публичното обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета. Предстои той да бъде приет на заседанието на ОбС. 400 000 лв. от задълженията вече са погасени от началото на тази година. Общината най-много е задлъжняла на строителни фирми за направени ремонти на улици, както и към доставчици на горива. 250 000 лв. дължи администрацията за основния ремонт на стадиона. Въпреки обещанието на тогавашното правителство да покрие разходите, до момента са преведени едва 200 000 от изразходваните 450 000 лв. 22 891 595 лв. е бил бюджетът на Общината за 2013 година, което е с 3 млн.лв. повече от предходната година, стана ясно още на публичното обсъждане. С тях е осигурена на 100% издръжката на учебните заведения и детските градини. 241 000 лв. е изразходвала администрацията на субсидиране на читалищата и за културната дейност в общината. Близо 12 млн.лв. са влезли в Общината от европейски проекти през 2013 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кюстендил започва Празникът на плодородието

Шеснайстото издание на Празникът на плодородието ще се проведе от днес до неделя в Кюстендил. Изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите и концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ са част от предвидените..

публикувано на 27.09.24 в 08:20

Кметът на Перник съобщи за силно замърсяване на река Струма

За силно замърсяване на река Струма съобщи в социалните мрежи кметът на Перник Станислав Владимиров. Във личния си профил във фейсбук той пише: "Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ. Евентуално утре. Няма държавна институция, която да замери какво..

публикувано на 27.09.24 в 07:54

Откриха изложбата „Християнски ценности от фонда на РИМ – Благоевград“

Икони, документи, одеяния и предмети от фонда на РИМ Благоевград са подредени в изложба, която бе открита в една от залите на културната институция. Събитието е по повод 180 години от черквата „Въведение Богородично“ в странния квартал „Вароша“ и 130 години Неврокопска епархия. „Сред най-ценните материали, които сме представили, са части от..

публикувано на 26.09.24 в 19:15

Областният управител на Благоевград на среща в София за техническата обезпеченост на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев взе участие в работна среща с министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов в София. Областният управител информира, че администрацията изпълнява ангажиментите си за материално-техническото обезпечаване на предстоящите парламентарни избори в срок. Динев бе категоричен, че с цялостната..

публикувано на 26.09.24 в 18:42

Ограничено е движението край Бобошево

Временно е ограничено движението в активната лента на АМ „Струма“ в участъка от км 69 до км 71 в района на разклона за Бобошево, в посока Благоевград, поради изгорял TIR в аварийна лента при км 70, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Т рафикът се осъществява в изпреварващата лента и се регулира със знаци конуси и светлинна сигнализация...

публикувано на 26.09.24 в 17:33

Редовно заседание на Общинския съвет в Банско

На своята редовна сесия днес, Общински съвет – Банско одобри годишните финансови отчети за 2023г. на ,,Общински паркинги – Банско“ ЕООД и на "Топлоснабдяване Банско“ ЕООД“. След успешно проведени конкурси, съветниците възложиха управлението на ,,Топлоснабдяване Банско“ ЕООД на Тодор Тренчев и управлението на ,,Общински паркинги Банско“ ЕООД..

публикувано на 26.09.24 в 16:03

Оставиха в ареста мъжа, прострелял двама младежи в село Мещица

Окръжен съд Перник остави в ареста 44- годишния мъж, който простреля със сачми двама младежи в пернишкото село Мещица. Той бе привлечен като обвиняем в опит за умишлено убийство на повече от едно лице.  Инцидентът е от нощта срещу 23 септември и по информация на полицията е станал заради момиче. Ранените младежи потърсили помощ в пернишката болница, а..

публикувано на 26.09.24 в 15:59