Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП намали запора на пернишкия Профилакториум

Снимка: БГНЕС

Националната агенция по приходите намали запора на пернишката Многопрофилна болница за продължително лечение, долекуване и рехабилитация , по- известна като Профилакториума. Новината съобщи председателят на Общинския съвет в Перник Милан Миланов. Считано от вчера, Агеницията ще прибира само 20% от постъпленията в сметките на болницата по линия на клиничните пътеки. Останалите 80% от парите остават за временно разпореждане на управителя на общинското здравно заведение. Изявлението си Миланов направи във връзка с тежкото финансово състояние на болницата и отворено писмо на колектива, в което здравните работници алармират, че не са им изплатени по около 15 заплати, а всичките пари от Здравната каса отивали за погасяване на дългове към кредитори. По информация на Миланов задълженията на Профилакториума са около 800 000 лв., от които 150 000 лв. са към НАП, 60-70 000 лв. за заплати, останалите са задължения към ЧЕЗ , ВиК и други кредитори, за които имало споразумения за разсрочено плащане. Годишният лимит на болницата по здравна каса бил 470 000 лв. През последните три месеца, община Перник е превела на здравното заведение 53 000. лв от предвидените в бюджета за тази година 170 000 лв, а вчера са добавени още 5000 лв., обясни Миланов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кюстендил обсъдиха промени в районите на планиране

Възможностите за промени в районите на планиране, включени в Картата на регионалните помощи на Република България за следващия програмен период, които пряко засягат финансирането на бизнеса от Европейските фондове и общините, бяха обсъдени на форум, организиран от кюстендилската търговско-промишлена палата. Домакин на събитието е Община Кюстендил...

публикувано на 27.09.24 в 14:31

Главчев призова българите да гласуват по-масово

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са намалели българите,..

публикувано на 27.09.24 в 14:07

Ученици и учители спортуваха заедно в СУИЧЕ в Европейския ден на спорта

За поредна година ученици и учители от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград заедно се включиха в инициативата  Европейски ден на спорта. Днешният ден беше посветен на опазването на природата и разделното събиране на отпадъците. Училищното ръководство заедно с учителите и учениците бяха подготвили спортна програма, която включва различни..

публикувано на 27.09.24 в 12:58

Осигуряват се средства за асфалтиране на още една улица в Петрич

Кметът на общината Димитър Бръчков подписа в МРРБ споразумение за осигуряване на средства за цялостно асфалтиране на ул. „Стою Хаджиев“ в град Петрич. Министерството финансира общини, които имат готови проекти с влезли в сила разрешения за строеж. Община Петрич е една от тях.  Улица „Стою Хаджиев“ е в обхвата и на проекта за реконструкция на..

публикувано на 27.09.24 в 11:51

Нарушено водоподаване по улица в Благоевград

Във връзка с ремонт на уличен водопровод от 01.10.2024 г. (вторник) до 31.10.2024г.(четвъртък) от 08.00 часа до 17:00 часа, в делничните дни ще бъде нарушено водоподаването по ул.”Мара Бунева” в Благоевград. За улесняване на работния процес е необходимо живущите и работещите в района да преместят личните си МПС, призоваха от ВиК Благоевград...

публикувано на 27.09.24 в 11:34

Река Струма потече оранжева в района на Перник

Река Струма потече оранжева в района на Перник като замърсяването е от късния следобед вчера. С гневен пост в социалната мрежа кметът Станислав Владимров изрази възмущението си от нехайството на институциите. "Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ...

публикувано на 27.09.24 в 10:37

Вносителите на тютюневи изделия, в които има пластмаса плащат нова такса

Вносители на тютюневи изделия, в които има пластмаса, да плащат продуктова такса на предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Това предвиждат промените на правителството в Наредбата за продуктова такса. Мярката е за тютюневи изделия с филтри, съдържащи пластмаса, нагревателите тютюневи изделия, пуретите, само филтрите,..

публикувано на 27.09.24 в 10:01